In haar rapport heeft het Prijzenobservatorium berekend dat de inflatie zonder de maatregel van de regering 2,6 procent in plaats van 2,5 procent zou hebben bedragen.

De regeringsbeslissing om de opwaartse indexering van de elektriciteits- en gasprijzen in variabele contracten te bevriezen vanaf 1 april, heeft dus een 'licht matigend effect' gehad op het verloop van de consumentenprijzen voor die energiedragers. En dat ondanks de dalende aardolienoteringen, klinkt het.

In het eerste kwartaal 2012 bedroeg de algemene inflatie nog 3,2 procent tegenover 2,5 procent. "De inflatievertraging ten opzichte van de voorgaande kwartalen kan voornamelijk toegeschreven worden aan de lagere inflatie voor energiedragers," aldus het rapport.

De inflatie voor energiedragers viel in ons land voor het derde kwartaal op rij terug. De consument betaalde er in het tweede kwartaal 2012 gemiddeld 5,4 procent meer voor dan in het overeenstemmende kwartaal van 2011 (12,2 procent in het eerste kwartaal). (Belga/BO)

In haar rapport heeft het Prijzenobservatorium berekend dat de inflatie zonder de maatregel van de regering 2,6 procent in plaats van 2,5 procent zou hebben bedragen. De regeringsbeslissing om de opwaartse indexering van de elektriciteits- en gasprijzen in variabele contracten te bevriezen vanaf 1 april, heeft dus een 'licht matigend effect' gehad op het verloop van de consumentenprijzen voor die energiedragers. En dat ondanks de dalende aardolienoteringen, klinkt het. In het eerste kwartaal 2012 bedroeg de algemene inflatie nog 3,2 procent tegenover 2,5 procent. "De inflatievertraging ten opzichte van de voorgaande kwartalen kan voornamelijk toegeschreven worden aan de lagere inflatie voor energiedragers," aldus het rapport.De inflatie voor energiedragers viel in ons land voor het derde kwartaal op rij terug. De consument betaalde er in het tweede kwartaal 2012 gemiddeld 5,4 procent meer voor dan in het overeenstemmende kwartaal van 2011 (12,2 procent in het eerste kwartaal). (Belga/BO)