Na het de verrassende beslissing van de Amerikaanse centrale bank om het steunbeleid nog niet af te bouwen, gaan de Europese beuzen duidelijk hoger.

Zo brak op de beurs van Frankfurt de sterindex Dax nog maar eens het hoogterecord. De Dax steeg bij opening naar 8.740 punten. Ook in Brussel, Parijs en Amsterdam schoten de aandelen fors uit de startblokken. De Bel 20 ging na opening een procent hoger.

Obligaties

Tegen de algemene verwachtingen van analisten in besliste de Fed om zijn stimuleringsbeleid nog niet af te bouwen. Het tempo waartegen obligaties worden opgekocht om de economie te stimuleren, aan 85 miljard dollar per maand, wijzigt nog niet.

De Fed zei dat er eerst meer tekenen moeten zijn van een duurzaam economisch herstel. "Het comité heeft beslist om meer bewijzen af te wachten, vooraleer het tempo van de aankopen aan te passen", luidde de conclusie van het tweedaagse overleg. (Belga/EE)

Na het de verrassende beslissing van de Amerikaanse centrale bank om het steunbeleid nog niet af te bouwen, gaan de Europese beuzen duidelijk hoger. Zo brak op de beurs van Frankfurt de sterindex Dax nog maar eens het hoogterecord. De Dax steeg bij opening naar 8.740 punten. Ook in Brussel, Parijs en Amsterdam schoten de aandelen fors uit de startblokken. De Bel 20 ging na opening een procent hoger. Obligaties Tegen de algemene verwachtingen van analisten in besliste de Fed om zijn stimuleringsbeleid nog niet af te bouwen. Het tempo waartegen obligaties worden opgekocht om de economie te stimuleren, aan 85 miljard dollar per maand, wijzigt nog niet. De Fed zei dat er eerst meer tekenen moeten zijn van een duurzaam economisch herstel. "Het comité heeft beslist om meer bewijzen af te wachten, vooraleer het tempo van de aankopen aan te passen", luidde de conclusie van het tweedaagse overleg. (Belga/EE)