Op de beurs van Tokio is de toonaangevende Nikkei-index dinsdag 10,55 procent lager geëindigd. Op een bepaald moment noteerde de Nikkei zelfs 14 procent in het rood, de grootste daling in 40 jaar.

De Nikkei zakte dinsdag tot 8.605,15 punten. De beurs is intussen gesloten.

Beleggers zijn nog steeds ongerust over de economische impact van de verwoestende aardbeving en de tsunami die Japan vorige vrijdag troffen. De verergerende nucleaire crisis door de problemen in de kerncentrale van Fukushima maken de toestand nog complexer.

Injectie

De Japanse centrale bank maakte intussen bekend nog eens 3.000 miljard yen (zo'n 26 miljard euro) in de monetaire banken te hebben gepompt om de economie te ondersteunen.

Sinds maandag injecteerde de centrale bank al 23.000 miljard yen (202 miljard euro) in de interbancaire markt.

Op de beurs van Tokio is de toonaangevende Nikkei-index dinsdag 10,55 procent lager geëindigd. Op een bepaald moment noteerde de Nikkei zelfs 14 procent in het rood, de grootste daling in 40 jaar. De Nikkei zakte dinsdag tot 8.605,15 punten. De beurs is intussen gesloten. Beleggers zijn nog steeds ongerust over de economische impact van de verwoestende aardbeving en de tsunami die Japan vorige vrijdag troffen. De verergerende nucleaire crisis door de problemen in de kerncentrale van Fukushima maken de toestand nog complexer. Injectie De Japanse centrale bank maakte intussen bekend nog eens 3.000 miljard yen (zo'n 26 miljard euro) in de monetaire banken te hebben gepompt om de economie te ondersteunen. Sinds maandag injecteerde de centrale bank al 23.000 miljard yen (202 miljard euro) in de interbancaire markt.