De Nationale Bank van België (NBB) vreest dat een eventuele black-out ook het betalingsverkeer zal stilleggen. 'We vrezen dat het geld niet meer zal circuleren', aldus de NBB. Zij overlegde al met vertegenwoordigers van de banksector en plant ook een gesprek met de groothandel. Dat schrijft L'Echo.

'Als er een black-out is, hoe zal de bevolking dan geld kunnen afhalen en winkelen? Er zit geen noodaggregaat achter elke bankterminal. De informatica dreigt volledig plat te liggen in de getroffen zones', zegt een verantwoordelijke van de Nationale Bank.

Bankenfederatie Febelfin benadrukt dat het geld niet zomaar zal verdwijnen bij een black-out, maar geeft toe dat een reeks operaties op dat moment niet mogelijk zal zijn. Bij handelsfederatie Comeos is een raad van bestuur gepland over de kwestie. (Belga/WB)

De Nationale Bank van België (NBB) vreest dat een eventuele black-out ook het betalingsverkeer zal stilleggen. 'We vrezen dat het geld niet meer zal circuleren', aldus de NBB. Zij overlegde al met vertegenwoordigers van de banksector en plant ook een gesprek met de groothandel. Dat schrijft L'Echo.'Als er een black-out is, hoe zal de bevolking dan geld kunnen afhalen en winkelen? Er zit geen noodaggregaat achter elke bankterminal. De informatica dreigt volledig plat te liggen in de getroffen zones', zegt een verantwoordelijke van de Nationale Bank. Bankenfederatie Febelfin benadrukt dat het geld niet zomaar zal verdwijnen bij een black-out, maar geeft toe dat een reeks operaties op dat moment niet mogelijk zal zijn. Bij handelsfederatie Comeos is een raad van bestuur gepland over de kwestie. (Belga/WB)