Daarmee zette de Dow zijn beste dag neer sinds 20 december 2011, toen afgesloten werd met een winst van 2,87 procent. In mei leed de Dow nog zijn grootste verlies in twee jaar, met meer dan zes procent.

Interventie
De Nasdaq steeg met 2,40 procent tot 2.844,72 punten. Reden voor de stijging is speculatie over een nakende interventie van de Amerikaanse centrale bank.

Beleggers reageerden ook positief op cijfers die de Amerikaanse centrale bank woensdag vrijgaf, waaruit blijkt dat de VS-economie langzaam gegroeid is in de periode april tot eind mei.

Daarmee zette de Dow zijn beste dag neer sinds 20 december 2011, toen afgesloten werd met een winst van 2,87 procent. In mei leed de Dow nog zijn grootste verlies in twee jaar, met meer dan zes procent. Interventie De Nasdaq steeg met 2,40 procent tot 2.844,72 punten. Reden voor de stijging is speculatie over een nakende interventie van de Amerikaanse centrale bank. Beleggers reageerden ook positief op cijfers die de Amerikaanse centrale bank woensdag vrijgaf, waaruit blijkt dat de VS-economie langzaam gegroeid is in de periode april tot eind mei.