De wereldwijde groei loopt de komende twee jaar gebukt onder de geleidelijke vertraging van de Chinese economie en structurele hindernissen, die voornamelijk de groei in de eurozone, Brazilië en Zuid-Afrika in de weg staan, merkt Moody's maandag op in haar kwartaalbericht over de wereldwijde macro-economische vooruitzichten.

Vooral voor de eurozone ziet het er volgens het ratingbureau de komende jaren belabberd uit. Europa haalt in 2015 allicht geen 1 procent groei, en in 2016 versnelt de Europese economie slechts licht tot 1,3 procent. Voor dit jaar moet de Europese economie op niet meer rekenen dan op een povere 0,7 procent, luidt het.

Moody's voegt eraan toe dat de economie van de eurozone tegen 2019 17 procent kleiner zal zijn dan ze had kunnen zijn als de crisis de groei niet had belemmerd. Dat percentage stemt overeen met een 'verlies' van 1700 miljard euro.

Voor Rusland, dat economisch pas op de plaats maakt en mogelijk in een recessie belandt, ziet het er de komende jaren nog belabberder uit.

Voor de G-20, de 20 rijkste geïndustrialiseerde landen, mikt Moody's voor 2015 en 2016 op een toename met 3 procent van het bruto binnenlands product. Dit jaar zou de economie met 2,8 procent aantrekken.

De VS, het Verenigd Koninkrijk en India mogen - als beste leerlingen van de klas - uitkijken naar robuuste groei in de eerstvolgende jaren. (BO)

De wereldwijde groei loopt de komende twee jaar gebukt onder de geleidelijke vertraging van de Chinese economie en structurele hindernissen, die voornamelijk de groei in de eurozone, Brazilië en Zuid-Afrika in de weg staan, merkt Moody's maandag op in haar kwartaalbericht over de wereldwijde macro-economische vooruitzichten.Vooral voor de eurozone ziet het er volgens het ratingbureau de komende jaren belabberd uit. Europa haalt in 2015 allicht geen 1 procent groei, en in 2016 versnelt de Europese economie slechts licht tot 1,3 procent. Voor dit jaar moet de Europese economie op niet meer rekenen dan op een povere 0,7 procent, luidt het.Moody's voegt eraan toe dat de economie van de eurozone tegen 2019 17 procent kleiner zal zijn dan ze had kunnen zijn als de crisis de groei niet had belemmerd. Dat percentage stemt overeen met een 'verlies' van 1700 miljard euro.Voor Rusland, dat economisch pas op de plaats maakt en mogelijk in een recessie belandt, ziet het er de komende jaren nog belabberder uit.Voor de G-20, de 20 rijkste geïndustrialiseerde landen, mikt Moody's voor 2015 en 2016 op een toename met 3 procent van het bruto binnenlands product. Dit jaar zou de economie met 2,8 procent aantrekken.De VS, het Verenigd Koninkrijk en India mogen - als beste leerlingen van de klas - uitkijken naar robuuste groei in de eerstvolgende jaren. (BO)