Het begrotingstekort van de overheid wordt snel kleiner en gaat van 5,2 procent in 2010 naar 3,7 procent dit jaar en 2,2 procent volgend jaar.

De cijfers staan in het Centraal Economisch Plan van het CPB. Het Planbureau constateert dat met de bescheiden groeicijfers het verlies aan groei tijdens de recessie nog niet is ingehaald. De economische groei komt grotendeels voor rekening van de export. De consumptie van gezinnen en investeringen van bedrijven dragen ook een steentje bij.

Verder gaat het goed met de werkloosheid in Nederland. Die daalt naar 4 procent volgend jaar. Dat gaat weer in de richting van krapte op de arbeidsmarkt, wat volgens het CPB opmerkelijk is, zo kort na een heftige recessie.

Het begrotingstekort van de overheid wordt snel kleiner en gaat van 5,2 procent in 2010 naar 3,7 procent dit jaar en 2,2 procent volgend jaar.De cijfers staan in het Centraal Economisch Plan van het CPB. Het Planbureau constateert dat met de bescheiden groeicijfers het verlies aan groei tijdens de recessie nog niet is ingehaald. De economische groei komt grotendeels voor rekening van de export. De consumptie van gezinnen en investeringen van bedrijven dragen ook een steentje bij. Verder gaat het goed met de werkloosheid in Nederland. Die daalt naar 4 procent volgend jaar. Dat gaat weer in de richting van krapte op de arbeidsmarkt, wat volgens het CPB opmerkelijk is, zo kort na een heftige recessie.