JP Morgan Chase betaalt uiteindelijk 1,7 miljard dollar (1,25 miljard euro) dollar om het Madoff-schandaal van zich af te schudden. Het grootste deel van het bedrag dat JPMorgan betaalt, gaat naar de slachtoffers van oplichter Madoff. Tot nu toe is slechts een klein deel van wat er door de fraude is verdwenen weer teruggehaald.

Met de schikking komt een einde aan het onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten die JPMorgan ervan beschuldigden langere tijd aanwijzingen te hebben genegeerd dat er iets mis was met de beleggingen van Madoff.

Via de schikking geeft de bank JPMorgan uiteindelijk toe dat ze heeft nagelaten de alarmbel te luiden over de activiteiten van Bernard Madoff, hoewel andere bankiers er wel degelijk in slaagden onregelmatigheden in de beleggingsactiviteiten van Madoff vast te stellen.

De in 2009 ontmaskerde beleggingsgoeroe slaagde er jarenlang in fortuin te vergaren via een piramidespel met beleggingen van mensen die daarbij tientallen miljarden dollars verloren. Madoff zit op dit moment een gevangenisstraf van 150 jaar uit. (Reuters/BO)

JP Morgan Chase betaalt uiteindelijk 1,7 miljard dollar (1,25 miljard euro) dollar om het Madoff-schandaal van zich af te schudden. Het grootste deel van het bedrag dat JPMorgan betaalt, gaat naar de slachtoffers van oplichter Madoff. Tot nu toe is slechts een klein deel van wat er door de fraude is verdwenen weer teruggehaald. Met de schikking komt een einde aan het onderzoek van de Amerikaanse autoriteiten die JPMorgan ervan beschuldigden langere tijd aanwijzingen te hebben genegeerd dat er iets mis was met de beleggingen van Madoff. Via de schikking geeft de bank JPMorgan uiteindelijk toe dat ze heeft nagelaten de alarmbel te luiden over de activiteiten van Bernard Madoff, hoewel andere bankiers er wel degelijk in slaagden onregelmatigheden in de beleggingsactiviteiten van Madoff vast te stellen. De in 2009 ontmaskerde beleggingsgoeroe slaagde er jarenlang in fortuin te vergaren via een piramidespel met beleggingen van mensen die daarbij tientallen miljarden dollars verloren. Madoff zit op dit moment een gevangenisstraf van 150 jaar uit. (Reuters/BO)