De maximumprijs van benzine zal donderdag niet hoger liggen dan 1,3 euro per liter. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie woensdag. Het is van begin mei 2009 geleden dat de benzineprijs zo laag stond, zo blijkt uit gegevens op de website van de Belgische Petroleumfederatie.

Wie benzine 95 tankt, betaalt vanaf donderdag nog maximaal 1,306 euro per liter. Dat is een daling met ruim 3 cent. De nieuwe maximumprijs van benzine 98 wordt 1,373 euro per liter.

Exact een jaar geleden bedroeg de maximumprijs van benzine 95 net geen 1,6 euro per liter.

De prijsdaling is het gevolg van de dalende olieprijzen op de internationale markten, aldus de FOD Economie.

Dinsdag was de maximumprijs van diesel al onder 1,2 euro per liter gedaald. In de praktijk betaal je in een aantal tankstations minder dan 1 euro per liter diesel. (Belga/NS)

De maximumprijs van benzine zal donderdag niet hoger liggen dan 1,3 euro per liter. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie woensdag. Het is van begin mei 2009 geleden dat de benzineprijs zo laag stond, zo blijkt uit gegevens op de website van de Belgische Petroleumfederatie.Wie benzine 95 tankt, betaalt vanaf donderdag nog maximaal 1,306 euro per liter. Dat is een daling met ruim 3 cent. De nieuwe maximumprijs van benzine 98 wordt 1,373 euro per liter. Exact een jaar geleden bedroeg de maximumprijs van benzine 95 net geen 1,6 euro per liter.De prijsdaling is het gevolg van de dalende olieprijzen op de internationale markten, aldus de FOD Economie.Dinsdag was de maximumprijs van diesel al onder 1,2 euro per liter gedaald. In de praktijk betaal je in een aantal tankstations minder dan 1 euro per liter diesel. (Belga/NS)