De prijs voor benzine 98 (E5) stijgt zaterdag niet mee, maar gaat lager: -0,8 cent tot 2,394 euro per liter. De prijs van Super 98 was vorige week al tot een recordhoogte gestegen, blijkt nog uit de gegevens van Energia, de vroegere Belgische Petroleum Federatie. LPG daalt morgen eveneens in prijs, met 3,4 cent tot 0,769 euro per liter. Eind maart piekte de prijs van autogas nog op 1,22 euro, maar nadien werd de daling ingezet.

Stookolie stijgt wel opnieuw, eveneens naar een nieuw record. Bij een bestelling van meer dan 2.000 liter komt er 3,08 cent bij tot maximaal 1,4516 euro per liter.

Voor diesel (B7, 2,188 euro/l) verandert er niets, na een prijsstijging eerder deze week. Midden maart piekte de dieselprijs op 2,286 euro per liter.

De prijsevoluties zijn het gevolg van de schommelingen van de noteringen van olieproducten en biocomponenten op de internationale markten, klinkt het. De brandstofprijzen kamperen al geruime tijd in hogere sferen. Na de schaarste door economische heropleving volgde eind februari de Russische invasie in Oekraïne, die de olieprijzen verder opwaarts stuurde.

De prijs voor benzine 98 (E5) stijgt zaterdag niet mee, maar gaat lager: -0,8 cent tot 2,394 euro per liter. De prijs van Super 98 was vorige week al tot een recordhoogte gestegen, blijkt nog uit de gegevens van Energia, de vroegere Belgische Petroleum Federatie. LPG daalt morgen eveneens in prijs, met 3,4 cent tot 0,769 euro per liter. Eind maart piekte de prijs van autogas nog op 1,22 euro, maar nadien werd de daling ingezet.Stookolie stijgt wel opnieuw, eveneens naar een nieuw record. Bij een bestelling van meer dan 2.000 liter komt er 3,08 cent bij tot maximaal 1,4516 euro per liter. Voor diesel (B7, 2,188 euro/l) verandert er niets, na een prijsstijging eerder deze week. Midden maart piekte de dieselprijs op 2,286 euro per liter. De prijsevoluties zijn het gevolg van de schommelingen van de noteringen van olieproducten en biocomponenten op de internationale markten, klinkt het. De brandstofprijzen kamperen al geruime tijd in hogere sferen. Na de schaarste door economische heropleving volgde eind februari de Russische invasie in Oekraïne, die de olieprijzen verder opwaarts stuurde.