Bellen naar mobiel toestel wordt niet goedkoper voor 1 augustus

© belga

De verlaging van de mobiele gespreksafgiftetarieven gaat pas in vanaf 1 augustus 2010 en niet vanaf 1 juli, zoals verwacht. Dat vernam de redactie van Trends uit goede bron. De raad van het Bipt (toezichthouder post- en telecomsector) was in vergadering en kon niet bereikt worden om het nieuws te bevestigen.

De tariefdaling, die door juridisch getrouwtrek jaren vertraging heeft opgelopen, had vanaf juli onder meer het bellen vanaf een Belgacom-lijn naar een mobiel toestel 20 procent goedkoper moeten maken. De prijsverlaging zou na verloop van tijd ook een effect moeten hebben op de kost van mobiel bellen in het algemeen.

Minister Vincent Van Quickenborne kondigde de verlaging al op 1 februari aan, met ingang “vanaf de zomer 2010”. Onder druk van de Europese Commissie zullen de tarieven voor gespreksafgifte in drie jaar tijd van een gemiddelde van 9 eurocent per minuut naar 1,07 eurocent per minuut gaan. Algemeen werd verwacht dat de verlaging op 1 juli zou ingaan.

Op 28 mei notificeerde het Bipt zijn voorstel aan de Europese Commissie die tot 28 juni tijd had voor commentaar. Daarna moet het Bipt zijn voorstel eventueel nog aanpassen. Kennelijk vond het Bipt het moeilijk om in die omstandigheden 1 juli als startdatum aan te houden.

Het betreffende gespreksafgiftetarief is wat de Belgische mobiele operatoren aan elkaar en aan anderen mogen aanrekenen voor een oproep naar hun netwerk.

B.L.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content