De toplui van de grote Belgische beursgenoteerde bedrijven verdienen een pak minder dan in de buurlanden, zo blijkt uit een Europees onderzoek naar topsalarissen van de Vlerick Management School.

Dat meldt De Standaard. "België is het land van de meest modeste topsalarissen en tegelijk ook het land waarin die topsalarissen het meest gereguleerd worden door de wetgever", zegt Xavier Baeten, onderzoeker van de Vlerick Management School. Hij lichtte de lonen van de toplui van 372 beursgenoteerde bedrijven door.

Als alleen gekeken wordt naar het vaste salaris - 430.000 euro in kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven en 907.000 euro in de grootste ondernemingen - kan de Belgische CEO wedijveren met de collega's in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

Maar de Belgische topman of -vrouw wordt veel minder goed bedeeld wat bonussen, aandelen en aandelenopties betreft.

Uit het onderzoek blijkt nog dat tussen 2007 en 2010 de vergoeding van de toplui van de Bel20-bedrijven gedaald is. Dat is het gevolg van lagere bonussen. (Belga/KVDA)

De toplui van de grote Belgische beursgenoteerde bedrijven verdienen een pak minder dan in de buurlanden, zo blijkt uit een Europees onderzoek naar topsalarissen van de Vlerick Management School. Dat meldt De Standaard. "België is het land van de meest modeste topsalarissen en tegelijk ook het land waarin die topsalarissen het meest gereguleerd worden door de wetgever", zegt Xavier Baeten, onderzoeker van de Vlerick Management School. Hij lichtte de lonen van de toplui van 372 beursgenoteerde bedrijven door. Als alleen gekeken wordt naar het vaste salaris - 430.000 euro in kleine en middelgrote beursgenoteerde bedrijven en 907.000 euro in de grootste ondernemingen - kan de Belgische CEO wedijveren met de collega's in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Maar de Belgische topman of -vrouw wordt veel minder goed bedeeld wat bonussen, aandelen en aandelenopties betreft. Uit het onderzoek blijkt nog dat tussen 2007 en 2010 de vergoeding van de toplui van de Bel20-bedrijven gedaald is. Dat is het gevolg van lagere bonussen. (Belga/KVDA)