De afgelopen week tekenden meer dan 270.000 Belgen voor ruim 5.679.995.000 euro in op de staatsbon. Dat blijkt uit een bekendmaking van het Agentschap voor de Schuld. "Daarnaast zijn er nog een 3.000-tal inschrijvingen rechtstreeks bij de schatkist", aldus Jean Deboutte. Het ziet er volgens hem evenwel niet naar uit dat het bedrag van 6 miljard euro wordt gehaald.

Zes miljard of niet, met 5,679 miljard euro werd in elk geval een record gebroken. Het vorige record, dat dateert van september 1998, lag met ongeveer 510 miljoen euro elf keer lager. Op één week tijd werd bovendien aanzienlijk meer opgehaald dan wat er normaal gezien op jaarbasis wordt gerealiseerd, luidt het. Vooral de staatsbon op vijf jaar kende succes, er werd voor meer dan 4,68 miljard euro op ingetekend.

Het succes van de staatsbon heeft gevolgen voor het geld dat de Belgische staat volgend jaar wil ophalen. "We zijn nog bezig een financieringsplan op te maken voor de volgende maanden, maar dit succes vermindert het bedrag dat we volgend jaar moeten ophalen", verklaarde Deboutte. (Belga/BO)

De afgelopen week tekenden meer dan 270.000 Belgen voor ruim 5.679.995.000 euro in op de staatsbon. Dat blijkt uit een bekendmaking van het Agentschap voor de Schuld. "Daarnaast zijn er nog een 3.000-tal inschrijvingen rechtstreeks bij de schatkist", aldus Jean Deboutte. Het ziet er volgens hem evenwel niet naar uit dat het bedrag van 6 miljard euro wordt gehaald.Zes miljard of niet, met 5,679 miljard euro werd in elk geval een record gebroken. Het vorige record, dat dateert van september 1998, lag met ongeveer 510 miljoen euro elf keer lager. Op één week tijd werd bovendien aanzienlijk meer opgehaald dan wat er normaal gezien op jaarbasis wordt gerealiseerd, luidt het. Vooral de staatsbon op vijf jaar kende succes, er werd voor meer dan 4,68 miljard euro op ingetekend. Het succes van de staatsbon heeft gevolgen voor het geld dat de Belgische staat volgend jaar wil ophalen. "We zijn nog bezig een financieringsplan op te maken voor de volgende maanden, maar dit succes vermindert het bedrag dat we volgend jaar moeten ophalen", verklaarde Deboutte. (Belga/BO)