Maandag werden vier soorten lineaire obligaties (OLO's) geveild: obligaties met een looptijd tot maart 2018 (165 miljoen), tot september 2021 (450 miljoen) , tot maart 2035 (530 miljoen), en tot maart 2041 (860 miljoen). Omgerekend is België er dus in geslaagd voor 2 miljard euro aan overheidsobligaties uit te geven. De schatkist mikte tussen de 1 en 2 miljard euro. OLO's zijn in de eerste plaats bedoeld voor institutionele beleggers, particulieren kunnen ze op de secundaire markt kopen.

Wat de staatsbons betreft, werd op de eerste drie intekendagen al minstens 1,2 miljard euro opgehaald. De cijfers van het Agentschap van de Schuld zijn nog niet definitief. De staatsbon met een looptijd van vijf jaar en een rente van 4 procent is tot nu toe het meest succesvol, bevestigde Jean Deboutte, directeur bij het Agenschap van de Schuld. Intekenen kan nog tot vrijdag 2 december.

Vrijdag verlaagde kredietbeoordelaar Standard & Poor's nog de rating van ons land van AA+ naar AA. Na het begrotingsakkoord van afgelopen weekend zet de Belgische rente maandag een daling in na een onrustwekkende ochtendpiek. (Belga/BO)

Maandag werden vier soorten lineaire obligaties (OLO's) geveild: obligaties met een looptijd tot maart 2018 (165 miljoen), tot september 2021 (450 miljoen) , tot maart 2035 (530 miljoen), en tot maart 2041 (860 miljoen). Omgerekend is België er dus in geslaagd voor 2 miljard euro aan overheidsobligaties uit te geven. De schatkist mikte tussen de 1 en 2 miljard euro. OLO's zijn in de eerste plaats bedoeld voor institutionele beleggers, particulieren kunnen ze op de secundaire markt kopen.Wat de staatsbons betreft, werd op de eerste drie intekendagen al minstens 1,2 miljard euro opgehaald. De cijfers van het Agentschap van de Schuld zijn nog niet definitief. De staatsbon met een looptijd van vijf jaar en een rente van 4 procent is tot nu toe het meest succesvol, bevestigde Jean Deboutte, directeur bij het Agenschap van de Schuld. Intekenen kan nog tot vrijdag 2 december. Vrijdag verlaagde kredietbeoordelaar Standard & Poor's nog de rating van ons land van AA+ naar AA. Na het begrotingsakkoord van afgelopen weekend zet de Belgische rente maandag een daling in na een onrustwekkende ochtendpiek. (Belga/BO)