De rente stond eind vorige week - voor het begrotingsakkoord over de begroting en over structurele sociaaleconomische hervormingen werd afgesloten - nog boven de 5,8 procent. Sinds het begrotingsakkoord van afgelopen weekend is de Belgische langetermijnrente fors gedaald.

Volgens gegevens van het financiële agentschap Bloomberg sloot de Belgische langetermijnrente woensdag af op 4,971 procent. Donderdag blijft de rente tot nader order onder de 5 procent.

Frankrijk en Spanje

Donderdag zijn Spanje en Frankrijk er min of meer in geslaagd het beoogde bedrag aan staatsobligaties op te halen. Spanje haalde voor 3,75 miljard euro op met staatsobligaties met een termijn van 3 ,4 en 5 jaar, maar moest daar wel een hogere rente op toestaan dan bij een vorige vergelijkbare uitgifte. Voor de obligaties op 5 jaar bedroeg de rente 5,544 procent tegenover 4,045 procent bij een vorige uitgifte.

Frankrijk kreeg donderdag voor 4,35 miljard euro obligaties geveild. De rente voor het staatspapier met een termijn van 10 jaar daalde tot 3,18 procent. (Belga/BO)

De rente stond eind vorige week - voor het begrotingsakkoord over de begroting en over structurele sociaaleconomische hervormingen werd afgesloten - nog boven de 5,8 procent. Sinds het begrotingsakkoord van afgelopen weekend is de Belgische langetermijnrente fors gedaald. Volgens gegevens van het financiële agentschap Bloomberg sloot de Belgische langetermijnrente woensdag af op 4,971 procent. Donderdag blijft de rente tot nader order onder de 5 procent.Frankrijk en SpanjeDonderdag zijn Spanje en Frankrijk er min of meer in geslaagd het beoogde bedrag aan staatsobligaties op te halen. Spanje haalde voor 3,75 miljard euro op met staatsobligaties met een termijn van 3 ,4 en 5 jaar, maar moest daar wel een hogere rente op toestaan dan bij een vorige vergelijkbare uitgifte. Voor de obligaties op 5 jaar bedroeg de rente 5,544 procent tegenover 4,045 procent bij een vorige uitgifte. Frankrijk kreeg donderdag voor 4,35 miljard euro obligaties geveild. De rente voor het staatspapier met een termijn van 10 jaar daalde tot 3,18 procent. (Belga/BO)