De rente op Belgische staatsobligaties voor een termijn van tien jaar liep woensdagmorgen op tot 5,13 procent. In de namiddag werd de steile rit gewoon voortgezet en kwam de langetermijnrente rond de klok van 15 uur 43 basispunten hoger te staan tot 5,443 procent. Uiteindelijk dikte de rente nog aan tot 5,53 procent. Ook de rente die ons land moet betalen op obligaties voor een termijn van twee jaar klom woensdag hoger.

De stijgende Belgische rente was woensdag opnieuw een gevolg van de aanslepende Europese schuldencrisis en het onvermogen van de regeringsonderhandelaars om tot een begrotingsakkoord te komen.

België was woensdag evenwel niet het enige land dat door de financiële markten belaagd werd. Ook de rente van Frankrijk ging in stijgende lijn, zelfs die van de Europese locomotief Duitsland (Bloomberg/BO)

De rente op Belgische staatsobligaties voor een termijn van tien jaar liep woensdagmorgen op tot 5,13 procent. In de namiddag werd de steile rit gewoon voortgezet en kwam de langetermijnrente rond de klok van 15 uur 43 basispunten hoger te staan tot 5,443 procent. Uiteindelijk dikte de rente nog aan tot 5,53 procent. Ook de rente die ons land moet betalen op obligaties voor een termijn van twee jaar klom woensdag hoger.De stijgende Belgische rente was woensdag opnieuw een gevolg van de aanslepende Europese schuldencrisis en het onvermogen van de regeringsonderhandelaars om tot een begrotingsakkoord te komen. België was woensdag evenwel niet het enige land dat door de financiële markten belaagd werd. Ook de rente van Frankrijk ging in stijgende lijn, zelfs die van de Europese locomotief Duitsland (Bloomberg/BO)