In het vierde kwartaal van vorig jaar nam het bruto binnenlands product (bbp) met 0,5 procent toe tegenover een kwartaal eerder. Eind januari had de Nationale Bank de kwartaalgroei op 0,4 procent geraamd.

De vierdekwartaalgroei is de sterkste sinds het eerste kwartaal van 2011, toen het Belgische bbp met 0,8 procent toenam.

De Belgische motor draaide vorig jaar elk kwartaal iets beter, zo blijkt. Na een pas op de plaats in de eerste maanden van het jaar, boekte de economie in ons land in het tweede kwartaal een vooruitgang van 0,2 procent. In het derde kwartaal ging het bbp er met 0,3 procent op vooruit, en in het laatste kwartaal uiteindelijk met 0,5 procent.

Omgerekend noteerde ons land over het volledige jaar 2013 een lichte toename van het bbp met 0,2 procent tegenover een lichte afname met 0,1 procent in 2012. (Belga/BO)

In het vierde kwartaal van vorig jaar nam het bruto binnenlands product (bbp) met 0,5 procent toe tegenover een kwartaal eerder. Eind januari had de Nationale Bank de kwartaalgroei op 0,4 procent geraamd. De vierdekwartaalgroei is de sterkste sinds het eerste kwartaal van 2011, toen het Belgische bbp met 0,8 procent toenam.De Belgische motor draaide vorig jaar elk kwartaal iets beter, zo blijkt. Na een pas op de plaats in de eerste maanden van het jaar, boekte de economie in ons land in het tweede kwartaal een vooruitgang van 0,2 procent. In het derde kwartaal ging het bbp er met 0,3 procent op vooruit, en in het laatste kwartaal uiteindelijk met 0,5 procent. Omgerekend noteerde ons land over het volledige jaar 2013 een lichte toename van het bbp met 0,2 procent tegenover een lichte afname met 0,1 procent in 2012. (Belga/BO)