Volgens berekeningen van minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bereikt het inflatiecijfer in november het hoogste peil van dit jaar.

Het indexcijfer klom in de eerste plaats hoger door prijsstijgingen voor huisbrandolie, verse groenten en motorbrandstoffen. Huisbrandolie werd 6,8 procent duurder en verse groenten 13,7 procent.

Net zoals de vorige maanden bepalen hoofdzakelijk de energieprijzen de inflatie, luidt het in het persbericht. Vergeleken met november 2010 stegen de energieprijzen met 17,6 procent. Het inflatiecijfer zonder energie blijft in november beperkt tot 2,05 procent, tegenover 1,81 procent in oktober. (Belga/BO)

Volgens berekeningen van minister van Economie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bereikt het inflatiecijfer in november het hoogste peil van dit jaar. Het indexcijfer klom in de eerste plaats hoger door prijsstijgingen voor huisbrandolie, verse groenten en motorbrandstoffen. Huisbrandolie werd 6,8 procent duurder en verse groenten 13,7 procent. Net zoals de vorige maanden bepalen hoofdzakelijk de energieprijzen de inflatie, luidt het in het persbericht. Vergeleken met november 2010 stegen de energieprijzen met 17,6 procent. Het inflatiecijfer zonder energie blijft in november beperkt tot 2,05 procent, tegenover 1,81 procent in oktober. (Belga/BO)