België was vorig jaar het duurste land binnen de Europese Unie voor wat het uurloon in de industrie betreft.

In de industrie kostte een gemiddeld uurloon in ons land vorig jaar 44,1 euro. Daarna volgden Denemarken (42,1 euro) en Zweden (41,8 euro). In de handel, bouw en diensten was een uurloon in België vorig jaar wel goedkoper dan in Denemarken. In Noorwegen, dat geen lid is van de Europese Unie, is arbeid in de industrie met een uurloon van 63,8 euro nog duurder dan bij ons.

Wat de volledige economie (exclusief landbouw en publieke sector) betreft, lag het gemiddelde uurloon enkel in Denemarken hoger dan in België.

Het gemiddelde uurloon in de volledige economie lag in 2014 in Europa op gemiddeld 24,6 euro. Voor de eurozone was dat 29,2 euro.

Tussen de lidstaten waren er evenwel zeer grote verschillen. Zo bleek een uurloon in Denemarkenhet duurst (40,3 euro), gevolgd door België (39,1 euro), Zweden (37,4 euro) en Luxemburg (35,9 euro). Ook hier is Noorwegen, als niet-EU-Land, met een uurloon van 54 euro het duurst.

De laagste uurlonen waren voor Bulgarije (3,8 euro), Roemenië (4,6 euro), Litouwen (6,5 euro) en Letland (6,6 euro). (Belga/BO)

België was vorig jaar het duurste land binnen de Europese Unie voor wat het uurloon in de industrie betreft. In de industrie kostte een gemiddeld uurloon in ons land vorig jaar 44,1 euro. Daarna volgden Denemarken (42,1 euro) en Zweden (41,8 euro). In de handel, bouw en diensten was een uurloon in België vorig jaar wel goedkoper dan in Denemarken. In Noorwegen, dat geen lid is van de Europese Unie, is arbeid in de industrie met een uurloon van 63,8 euro nog duurder dan bij ons. Wat de volledige economie (exclusief landbouw en publieke sector) betreft, lag het gemiddelde uurloon enkel in Denemarken hoger dan in België. Het gemiddelde uurloon in de volledige economie lag in 2014 in Europa op gemiddeld 24,6 euro. Voor de eurozone was dat 29,2 euro. Tussen de lidstaten waren er evenwel zeer grote verschillen. Zo bleek een uurloon in Denemarkenhet duurst (40,3 euro), gevolgd door België (39,1 euro), Zweden (37,4 euro) en Luxemburg (35,9 euro). Ook hier is Noorwegen, als niet-EU-Land, met een uurloon van 54 euro het duurst.De laagste uurlonen waren voor Bulgarije (3,8 euro), Roemenië (4,6 euro), Litouwen (6,5 euro) en Letland (6,6 euro). (Belga/BO)