De Nationale Bank spreekt van een "licht negatieve handelsbalans tegen de achtergrond van een gestaag herstel van het internationaal handelsverkeer".

De uitvoer vanuit ons land was in mei goed voor 17 miljard euro, de invoer voor 17,3 miljard euro. "Dit stemt overeen met een stijging met 23,4 procent voor de uitvoer en met 24,9 procent voor de invoer ten opzichte van een jaar eerder", luidt het.

Invoer en uitvoer over de laatste zes maanden (tot en met mei) blijven wel ruim 10 procent onder het peil van voor de crisis. Op jaarbasis is het volume van de uitvoer in de periode maart-mei met 13,6 procent toegenomen en dat van de invoer met 13,5 procent.

De Nationale Bank spreekt van een "licht negatieve handelsbalans tegen de achtergrond van een gestaag herstel van het internationaal handelsverkeer". De uitvoer vanuit ons land was in mei goed voor 17 miljard euro, de invoer voor 17,3 miljard euro. "Dit stemt overeen met een stijging met 23,4 procent voor de uitvoer en met 24,9 procent voor de invoer ten opzichte van een jaar eerder", luidt het. Invoer en uitvoer over de laatste zes maanden (tot en met mei) blijven wel ruim 10 procent onder het peil van voor de crisis. Op jaarbasis is het volume van de uitvoer in de periode maart-mei met 13,6 procent toegenomen en dat van de invoer met 13,5 procent.