Volgens de berekeningen van de NBB noteert de Belgische export in maart de sterkste toename in jaren. "Deze ontwikkeling bevestigt het sinds midden 2009 opgetekende herstel van de internationale handel. Dat moet vooral gesitueerd worden bij de minerale producten, de chemische producten en de kunststoffen", luidt het in een persbericht van de NBB.

Behalve de uitvoer stijgt ook de invoer in maart, en dat met 24,7 procent tot 19,5 miljard euro. Omgerekend laat de Belgische handelsbalans een tekort zien van 358 miljoen euro, wat ongeveer nagenoeg evenveel is dan in maart 2009.

Voor het volledige eerste kwartaal 2010 stijgt het Belgische uitvoervolume met 11,4 procent en het invoervolume met 10,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de berekeningen van de NBB noteert de Belgische export in maart de sterkste toename in jaren. "Deze ontwikkeling bevestigt het sinds midden 2009 opgetekende herstel van de internationale handel. Dat moet vooral gesitueerd worden bij de minerale producten, de chemische producten en de kunststoffen", luidt het in een persbericht van de NBB.Behalve de uitvoer stijgt ook de invoer in maart, en dat met 24,7 procent tot 19,5 miljard euro. Omgerekend laat de Belgische handelsbalans een tekort zien van 358 miljoen euro, wat ongeveer nagenoeg evenveel is dan in maart 2009. Voor het volledige eerste kwartaal 2010 stijgt het Belgische uitvoervolume met 11,4 procent en het invoervolume met 10,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.