In een eerste raming eind oktober werd nog van 0,2 procent groei uitgegaan. Zowel in de industrie (+0,8 procent), de bouw (+0,2 procent) als de diensten (+0,2 procent) is de toegevoegde waarde toegenomen.

De binnenlandse vraag nam met 0,8 procent toe en werd in hoofdzaak gestuwd door de investeringen van de bedrijven (+2,8 procent), maar ook door de consumptieve bestedingen (+0,6 procent) en de investeringen van de huishoudens (+2,6 procent). Zowel de consumptieve bestedingen (-0,2 procent) als de investeringen (-0,4 procent) van de overheid vertoonden een lichte daling.

Tegenover het tweede kwartaal steeg de binnenlandse werkgelegenheid in aantal personen in het derde kwartaal met 0,1 procent. Tegenover vorig jaar is er een toename van 0,5 procent.

In een eerste raming eind oktober werd nog van 0,2 procent groei uitgegaan. Zowel in de industrie (+0,8 procent), de bouw (+0,2 procent) als de diensten (+0,2 procent) is de toegevoegde waarde toegenomen. De binnenlandse vraag nam met 0,8 procent toe en werd in hoofdzaak gestuwd door de investeringen van de bedrijven (+2,8 procent), maar ook door de consumptieve bestedingen (+0,6 procent) en de investeringen van de huishoudens (+2,6 procent). Zowel de consumptieve bestedingen (-0,2 procent) als de investeringen (-0,4 procent) van de overheid vertoonden een lichte daling. Tegenover het tweede kwartaal steeg de binnenlandse werkgelegenheid in aantal personen in het derde kwartaal met 0,1 procent. Tegenover vorig jaar is er een toename van 0,5 procent.