De Belgische economie is tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 0,2 procent gegroeid tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar, blijkt uit een eerste flashraming van de Nationale Bank. Op jaarbasis groeide de Belgische economie met 1,5 procent.

De groei kwartaal-op-kwartaal ligt nu iets lager dan eind vorig jaar, toen het bruto binnenlands product (bbp) met 0,5 procent toenam.

kwartaalaggregaten, NBB
kwartaalaggregaten © NBB

De Nationale Bank bevestigde donderdag ook de groeicijfers voor heel 2015. De Belgische economie groeide vorig jaar met 1,4 procent, waarmee een eerdere raming van drie maanden geleden wordt bevestigd.

In het vierde kwartaal steeg de toegevoegde waarde in alle bedrijfstakken. De sterkste stijging was er in de bouwsector (+1,4 procent tegenover het voorgaande kwartaal), naast +0,8 procent in de industrie en +0,4 procent in de diensten. Vooral in de energiesector was er een aanzienlijk hogere activiteit, luidde het. (Belga/BO)

De Belgische economie is tijdens de eerste drie maanden van dit jaar met 0,2 procent gegroeid tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar, blijkt uit een eerste flashraming van de Nationale Bank. Op jaarbasis groeide de Belgische economie met 1,5 procent.De groei kwartaal-op-kwartaal ligt nu iets lager dan eind vorig jaar, toen het bruto binnenlands product (bbp) met 0,5 procent toenam. De Nationale Bank bevestigde donderdag ook de groeicijfers voor heel 2015. De Belgische economie groeide vorig jaar met 1,4 procent, waarmee een eerdere raming van drie maanden geleden wordt bevestigd. In het vierde kwartaal steeg de toegevoegde waarde in alle bedrijfstakken. De sterkste stijging was er in de bouwsector (+1,4 procent tegenover het voorgaande kwartaal), naast +0,8 procent in de industrie en +0,4 procent in de diensten. Vooral in de energiesector was er een aanzienlijk hogere activiteit, luidde het. (Belga/BO)