De Belgische economie is in het laatste kwartaal van 2013 met 0,4 procent gegroeid tegenover het vorige kwartaal.

Dat is de sterkste vooruitgang sinds het eerste kwartaal van 2011, toen de economie met 0,8 procent groeide. Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank.

De Belgische economische motor draaide vorig jaar elk kwartaal een tikkeltje vlotter. Na een nulgroei in de eerste drie maanden volgde in het tweede kwartaal een vooruitgang van 0,2 procent, in het derde kwartaal van 0,3 procent en in het laatste kwartaal dus van 0,4 procent.

De jaargroei komt daarmee op een bescheiden 0,2 procent uit, na een nipte krimp van 0,1 procent in 2012. (Belga/KVDA)

De Belgische economie is in het laatste kwartaal van 2013 met 0,4 procent gegroeid tegenover het vorige kwartaal. Dat is de sterkste vooruitgang sinds het eerste kwartaal van 2011, toen de economie met 0,8 procent groeide. Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. De Belgische economische motor draaide vorig jaar elk kwartaal een tikkeltje vlotter. Na een nulgroei in de eerste drie maanden volgde in het tweede kwartaal een vooruitgang van 0,2 procent, in het derde kwartaal van 0,3 procent en in het laatste kwartaal dus van 0,4 procent. De jaargroei komt daarmee op een bescheiden 0,2 procent uit, na een nipte krimp van 0,1 procent in 2012. (Belga/KVDA)