In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder is het bruto binnenlands product (bbp) gestegen met 2,2 procent, zo blijkt vrijdag uit een "flash"-raming van de Nationale Bank van België (NBB).

Tijdens het eerste kwartaal van 2010 is de economische activiteit tegenover het vorige kwartaal onveranderd gebleven. In vergelijking met het overeenstemmende kwartaal van het voorgaande jaar stijgt het bbp nu met 1,6 pct, waar het nog met 0,1 pct was gedaald in het vierde kwartaal van 2009.

De export en import zijn tijdens het eerste kwartaal van dit jaar gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2009. De groei van de import (+1,6 procent) was daarbij forser dan die van de export (+0,9 procent), zodat de netto-uitvoer een negatieve bijdrage tot de bbp-groei

leverde.

De werkgelegenheid ten slotte, nam tijdens de eerste drie maanden van het jaar met 0,3 procent toe tegenover het voorgaande kwartaal.

In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder is het bruto binnenlands product (bbp) gestegen met 2,2 procent, zo blijkt vrijdag uit een "flash"-raming van de Nationale Bank van België (NBB). Tijdens het eerste kwartaal van 2010 is de economische activiteit tegenover het vorige kwartaal onveranderd gebleven. In vergelijking met het overeenstemmende kwartaal van het voorgaande jaar stijgt het bbp nu met 1,6 pct, waar het nog met 0,1 pct was gedaald in het vierde kwartaal van 2009. De export en import zijn tijdens het eerste kwartaal van dit jaar gestegen ten opzichte van het laatste kwartaal van 2009. De groei van de import (+1,6 procent) was daarbij forser dan die van de export (+0,9 procent), zodat de netto-uitvoer een negatieve bijdrage tot de bbp-groei leverde. De werkgelegenheid ten slotte, nam tijdens de eerste drie maanden van het jaar met 0,3 procent toe tegenover het voorgaande kwartaal.