Belgische economie groeit iets minder sterk

© belga

De groei van de Belgische economie valt in het tweede kwartaal van dit jaar licht terug, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van Baelgië (NBB).

Het bruto binnenlands product van België is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat meldt de Nationale Bank (NBB) na een eerste raming.

De groei tussen begin april en eind juni lag iets lager dan de groei van 0,6 procent in de eerste drie maanden van het jaar. In het laatste kwartaal van vorig jaar dikte de Belgische economie ook al met 0,4 procent aan. Jaar-op-jaar groeide de Belgische economie in het tweede kwartaal met 1,4 procent.

De economische groei in het eerste kwartaal is vooral te danken aan de toegevoegde waarde van de bouwsector ( + 2,6 procent) en de uitvoer (+ 0,7 procent).

De Belgische gezinnen hebben 0,5 procent meer geconsumeerd, en ook hun investeringen namen toe (+ 0,2 procent). De overheid verhoogde de investeringen met 0,7 procent.

De binnenlandse werkgelegenheid nam in het eerste kwartaal van 2017 toe met 0,3 procent in vergelijking met het vorige kwartaal. In vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar werd een toename met 1,4 procent geregistreerd.

Partner Content