Uit berekeningen van de Nationale Bank van België (NBB), die het consumentenvertrouwen meet, blijkt dat de indicator van januari afklokt op -16 tegenover -12 in december.

De Belgische consument is in de eerste plaats somber gestemd over de algemene economische vooruitzichten, waarbij verwacht wordt dat de werkloosheid weer zou beginnen toenemen.

Wat zijn of haar persoonlijke situatie betreft, houdt de Belg er rekening mee dat hij of zij het komende jaar minder zal kunnen sparen.

Het afgelopen jaar kwam de indicator van het consumentenvertrouwen slechts twee keer boven het nulpunt (+1) uit. Dat gebeurde in februari en mei. In december 2008 belandde de indicator op -25, of het laagste peil sinds december 1993. (BO)

Uit berekeningen van de Nationale Bank van België (NBB), die het consumentenvertrouwen meet, blijkt dat de indicator van januari afklokt op -16 tegenover -12 in december.De Belgische consument is in de eerste plaats somber gestemd over de algemene economische vooruitzichten, waarbij verwacht wordt dat de werkloosheid weer zou beginnen toenemen.Wat zijn of haar persoonlijke situatie betreft, houdt de Belg er rekening mee dat hij of zij het komende jaar minder zal kunnen sparen.Het afgelopen jaar kwam de indicator van het consumentenvertrouwen slechts twee keer boven het nulpunt (+1) uit. Dat gebeurde in februari en mei. In december 2008 belandde de indicator op -25, of het laagste peil sinds december 1993. (BO)