Sinds januari schommelt de indicator die het consumentenvertrouwen peilt tussen de -5 en -7. Vorige maand zakte de indicator nog van -5 in mei, tot -7 in juni.

In juli toont de Belgische consument zich iets optimischer, want de algemene quotering stijgt licht tot -6. Zo lijkt de vrees voor een stijging van de werkloosheid tijdens de komende twaalf maanden te stabiliseren op 8. De vooruitzichten voor de Belgische economie worden in deze zomermaand iets minder negatief ingeschat (van -16 tot -15).

Wat hun persoonlijke situatie betreft, hebben de gezinnen hun meningen over hun toekomstige financiële situatie (-1) en hun spaarintenties (van -2 tot -1) in vergelijking met vorige maand niet of nauwelijks herzien.

Evolutie van het consumentenvertrouwen in België

2018

juli: 0 / augustus: -3 / september: 0 / oktober: 1 / november: -1 / december: -5

2019

januari: -6 / februari: -7 / maart: -6 / april: -7 / mei: -5 / juni: -7 / juli: -6

., NBB
. © NBB
Sinds januari schommelt de indicator die het consumentenvertrouwen peilt tussen de -5 en -7. Vorige maand zakte de indicator nog van -5 in mei, tot -7 in juni. In juli toont de Belgische consument zich iets optimischer, want de algemene quotering stijgt licht tot -6. Zo lijkt de vrees voor een stijging van de werkloosheid tijdens de komende twaalf maanden te stabiliseren op 8. De vooruitzichten voor de Belgische economie worden in deze zomermaand iets minder negatief ingeschat (van -16 tot -15).Wat hun persoonlijke situatie betreft, hebben de gezinnen hun meningen over hun toekomstige financiële situatie (-1) en hun spaarintenties (van -2 tot -1) in vergelijking met vorige maand niet of nauwelijks herzien.