Dat blijkt uit een enquête van consultant EY waarover De Tijd en L'Echo berichten. EY peilde bij 17 Belgische banken, inclusief de vier grootbanken, naar hun verwachtingen voor het komende halfjaar. Uit de anonieme enquête blijkt dat slechts één bank een significante stijging van haar personeelsbestand verwacht. Acht andere instellingen verwachten een lichte stijging of een stabilisatie. Anderzijds verwachten acht banken de komende zes maanden een significante daling.

Uit cijfers van sectororganisatie Febelfin blijkt dat de werkgelegenheid in de banksector gedaald is van 64.801 eind 2005 naar 53.567 werknemers eind vorig jaar.

Volgens EY blijven de banken met rentabiliteitsproblemen kampen. Febelfin wijst erop dat het klassieke kantorennet gerationaliseerd wordt gezien de opgang van mobiel en internetbankieren. (Belga/TV)

Dat blijkt uit een enquête van consultant EY waarover De Tijd en L'Echo berichten. EY peilde bij 17 Belgische banken, inclusief de vier grootbanken, naar hun verwachtingen voor het komende halfjaar. Uit de anonieme enquête blijkt dat slechts één bank een significante stijging van haar personeelsbestand verwacht. Acht andere instellingen verwachten een lichte stijging of een stabilisatie. Anderzijds verwachten acht banken de komende zes maanden een significante daling.Uit cijfers van sectororganisatie Febelfin blijkt dat de werkgelegenheid in de banksector gedaald is van 64.801 eind 2005 naar 53.567 werknemers eind vorig jaar.Volgens EY blijven de banken met rentabiliteitsproblemen kampen. Febelfin wijst erop dat het klassieke kantorennet gerationaliseerd wordt gezien de opgang van mobiel en internetbankieren. (Belga/TV)