De conjunctuurindicator komt in juli uit op -6,5 tegenover -7,7 in juni toen het laagste peil van 2010 opgetekend werd. De Nationale

"Met uitzondering van de dienstverlening aan bedrijven verbeterde het conjunctuurklimaat in de andere bevraagde bedrijfstakken", aldus de NBB. In de verwerkende nijverheid beoordeelden de ondernemers hun totale orderpositie gunstiger, en verwachten ze meer personeel in dienst te kunnen nemen.

In de handel is het herstel van de indicator voornamelijk toe te schrijven aan de betere vraag- en werkgelegenheidsvooruitzichten. Het ondernemersvertrouwen blijft langzaam aan kracht winnen in de bouwsector, uitsluitend door een intensievere benutting van het materieel.

In de dienstverlening aan de bedrijven werden de vooruitzichten betreffende de uitgeoefende activiteit en, in mindere mate, betreffende de algemene marktvraag, fors neerwaarts bijgesteld.

De algemene synthetische afgevlakte curve van het ondernemersvertrouwen daalt wel tot -1,1. Die indicator die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, daalt door het ongunstige conjunctuurverloop van de afgelopen twee maanden.

De conjunctuurindicator komt in juli uit op -6,5 tegenover -7,7 in juni toen het laagste peil van 2010 opgetekend werd. De Nationale"Met uitzondering van de dienstverlening aan bedrijven verbeterde het conjunctuurklimaat in de andere bevraagde bedrijfstakken", aldus de NBB. In de verwerkende nijverheid beoordeelden de ondernemers hun totale orderpositie gunstiger, en verwachten ze meer personeel in dienst te kunnen nemen. In de handel is het herstel van de indicator voornamelijk toe te schrijven aan de betere vraag- en werkgelegenheidsvooruitzichten. Het ondernemersvertrouwen blijft langzaam aan kracht winnen in de bouwsector, uitsluitend door een intensievere benutting van het materieel. In de dienstverlening aan de bedrijven werden de vooruitzichten betreffende de uitgeoefende activiteit en, in mindere mate, betreffende de algemene marktvraag, fors neerwaarts bijgesteld. De algemene synthetische afgevlakte curve van het ondernemersvertrouwen daalt wel tot -1,1. Die indicator die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, daalt door het ongunstige conjunctuurverloop van de afgelopen twee maanden.