België staat nu op de 18de plaats, zo maakte het WEF in de nacht van dinsdag op woensdag bekend in het Zwitserse Genève.

België dankt zijn betere competitiviteitsscore dankzij een betere macro-economische prestatie en een lager begrotingstekort, dat onder de 3 procent van het bruto binnenlands product blijft, noteert het WEF.

Bij de sterktes van België worden onder meer een voortreffelijk onderwijs- en opleidingssysteem genoemd, de hoog ontwikkelde en innovatieve ondernemingen, en de hoge mate van technologische ontwikkeling.

Aan de andere kant zijn er 'zorgen' over de efficiëntie van de regering, de administratieve lasten, het ongebalanceerde belastingsysteem en de hoge overheidsschuld.

De voorbije twee jaar stond België op de 17de plaats in de WEF-ranglijst, nog een jaar eerder bezette het de 15de positie, maar met dezelfde competitiviteitsscore als nu.

Bovenaan de lijst valt vooral de winst van de Verenigde Staten op. De grootste economie ter wereld stijgt van de vijfde naar de derde plaats, dankzij verbeteringen over een breed front. Zwitserland staat voor het zesde jaar op rij helemaal bovenaan, voor Singapore. (Belga/BO)

België staat nu op de 18de plaats, zo maakte het WEF in de nacht van dinsdag op woensdag bekend in het Zwitserse Genève. België dankt zijn betere competitiviteitsscore dankzij een betere macro-economische prestatie en een lager begrotingstekort, dat onder de 3 procent van het bruto binnenlands product blijft, noteert het WEF. Bij de sterktes van België worden onder meer een voortreffelijk onderwijs- en opleidingssysteem genoemd, de hoog ontwikkelde en innovatieve ondernemingen, en de hoge mate van technologische ontwikkeling. Aan de andere kant zijn er 'zorgen' over de efficiëntie van de regering, de administratieve lasten, het ongebalanceerde belastingsysteem en de hoge overheidsschuld. De voorbije twee jaar stond België op de 17de plaats in de WEF-ranglijst, nog een jaar eerder bezette het de 15de positie, maar met dezelfde competitiviteitsscore als nu. Bovenaan de lijst valt vooral de winst van de Verenigde Staten op. De grootste economie ter wereld stijgt van de vijfde naar de derde plaats, dankzij verbeteringen over een breed front. Zwitserland staat voor het zesde jaar op rij helemaal bovenaan, voor Singapore. (Belga/BO)