Dat schrijft De Tijd. In Luxemburg, Noorwegen, de Verenigde Staten en Nederland ligt het bruto binnenlands product (bbp) per gewerkt uur hoger dan bij ons.

In 2009 slaagde ons land erin om door te stoten naar de top drie, maar in 2010 werd België voorbijgestoken door de VS en Nederland. In die landen is de arbeidsproductiviteit, gemeten als bbp per gewerkt uur, sneller gestegen dan bij ons.

Het slechte nieuws moet evenwel genuanceerd worden omdat sommige resultaten van vorige jaren herberekend werden, wat de einduitslag beïnvloedt. Bovendien blijft ons land ondanks de daling bij de koplopers wereldwijd als het gaat over arbeidsproductiviteit.

Uit de studie over 2010 blijkt trouwens ook dat in België het aantal gewerkte uren vorig jaar meer is gestegen dan in de VS en Nederland, wat dan weer goed nieuws is.

Dat schrijft De Tijd. In Luxemburg, Noorwegen, de Verenigde Staten en Nederland ligt het bruto binnenlands product (bbp) per gewerkt uur hoger dan bij ons. In 2009 slaagde ons land erin om door te stoten naar de top drie, maar in 2010 werd België voorbijgestoken door de VS en Nederland. In die landen is de arbeidsproductiviteit, gemeten als bbp per gewerkt uur, sneller gestegen dan bij ons. Het slechte nieuws moet evenwel genuanceerd worden omdat sommige resultaten van vorige jaren herberekend werden, wat de einduitslag beïnvloedt. Bovendien blijft ons land ondanks de daling bij de koplopers wereldwijd als het gaat over arbeidsproductiviteit. Uit de studie over 2010 blijkt trouwens ook dat in België het aantal gewerkte uren vorig jaar meer is gestegen dan in de VS en Nederland, wat dan weer goed nieuws is.