De Belgische overheid verkocht voor 2,747 miljard euro OLO's (lineaire obligaties). De biedingen lagen twee tot drie keer hoger dan het aanbod. Jean Deboutte, directeur van het Agentschap van de Schuld, reageert tevreden.

"De Belgische rente zakte deze morgen enkele uren voor de start van de veiling. Dat is uitzonderlijk en het zorgde voor goede voorwaarden".

België moet op een nieuwe lening op tien jaar een rente betalen van 3,26 procent. Op de obligatiemarkten zakt de Belgische tienjaarsrente 6 basispunten naar 3,25 procent. Het rendement op de vergelijkbare Duitse Bund gaat 3 basispunten lager naar 2,44 procent. Daardoor vernauwt het renteverschil met Duitsland 3 basispunten naar 81 basispunten.

De leningen met een vervaldatum in 2013 en 2016 kennen een rente van respectievelijk 1,6 procent en 2,5 procent.

Met de uitgifte van deze obligaties doet de Belgische overheid aan 'prefinanciering'. De obligaties dekken voor een stuk al de financieringsbehoeften van 2011.

De Belgische overheid verkocht voor 2,747 miljard euro OLO's (lineaire obligaties). De biedingen lagen twee tot drie keer hoger dan het aanbod. Jean Deboutte, directeur van het Agentschap van de Schuld, reageert tevreden. "De Belgische rente zakte deze morgen enkele uren voor de start van de veiling. Dat is uitzonderlijk en het zorgde voor goede voorwaarden". België moet op een nieuwe lening op tien jaar een rente betalen van 3,26 procent. Op de obligatiemarkten zakt de Belgische tienjaarsrente 6 basispunten naar 3,25 procent. Het rendement op de vergelijkbare Duitse Bund gaat 3 basispunten lager naar 2,44 procent. Daardoor vernauwt het renteverschil met Duitsland 3 basispunten naar 81 basispunten. De leningen met een vervaldatum in 2013 en 2016 kennen een rente van respectievelijk 1,6 procent en 2,5 procent. Met de uitgifte van deze obligaties doet de Belgische overheid aan 'prefinanciering'. De obligaties dekken voor een stuk al de financieringsbehoeften van 2011.