Het is voor het eerst dat België leent op zo'n lange looptijd. Volgens Jean Deboutte, directeur van het agentschap, is dergelijke lening dan ook zeer uitzonderlijk.

Concreet heeft België dus 50 miljoen euro geleend, en moet het dit terugbetalen op uiterlijk 9 september 2115.

De jaarlijkse coupon bedraagt 2,5 procent. "2,5 procent is de laagste rente die ooit betaald is op honderd jaar", aldus nog Deboutte.

Wie België de lening verstrekt op honderd jaar is niet bekend: "Het gaat om professionele beleggers. Een bank (Goldman Sachs International) heeft ons gecontacteerd met de melding dat het beleggers had die geïnteresseerd waren in een dergelijke lange belegging." (Belga/BO)

Het is voor het eerst dat België leent op zo'n lange looptijd. Volgens Jean Deboutte, directeur van het agentschap, is dergelijke lening dan ook zeer uitzonderlijk. Concreet heeft België dus 50 miljoen euro geleend, en moet het dit terugbetalen op uiterlijk 9 september 2115.De jaarlijkse coupon bedraagt 2,5 procent. "2,5 procent is de laagste rente die ooit betaald is op honderd jaar", aldus nog Deboutte. Wie België de lening verstrekt op honderd jaar is niet bekend: "Het gaat om professionele beleggers. Een bank (Goldman Sachs International) heeft ons gecontacteerd met de melding dat het beleggers had die geïnteresseerd waren in een dergelijke lange belegging." (Belga/BO)