Het Agentschap van de Schuld veilde dinsdag staatsobligaties voor een termijn van drie en zes maanden.

De rente die door ons land moet worden betaald op staatspapier dat afloopt in januari 2013 zakte tot een recordlaagte. Er werd voor 1,385 miljard euro ingetekend tegen een rente van 0,002 procent, het laagste peil ooit.

Er werd ook voor 1,510 miljard euro staatspapier geveild dat afloopt in november tegen een gemiddelde rente van -0,003 procent, tegenover -0,016 procent op 17 juli.

Dat beleggers bereid zijn hun geld te beleggen in staatsobligaties die nauwelijks of niets opbrengen, is een gevolg van het woekerende wantrouwen in de bankensector. Ze gaan daarbij op zoek naar een zogenaamde 'veilige haven'.

België is in dat verband niet het uitverkoren land, want beleggers plaatsen eerder al hun geld in de Duitse en Franse schatkist in ruil voor een negatieve rente. (Belga/BO)

Het Agentschap van de Schuld veilde dinsdag staatsobligaties voor een termijn van drie en zes maanden.De rente die door ons land moet worden betaald op staatspapier dat afloopt in januari 2013 zakte tot een recordlaagte. Er werd voor 1,385 miljard euro ingetekend tegen een rente van 0,002 procent, het laagste peil ooit.Er werd ook voor 1,510 miljard euro staatspapier geveild dat afloopt in november tegen een gemiddelde rente van -0,003 procent, tegenover -0,016 procent op 17 juli. Dat beleggers bereid zijn hun geld te beleggen in staatsobligaties die nauwelijks of niets opbrengen, is een gevolg van het woekerende wantrouwen in de bankensector. Ze gaan daarbij op zoek naar een zogenaamde 'veilige haven'.België is in dat verband niet het uitverkoren land, want beleggers plaatsen eerder al hun geld in de Duitse en Franse schatkist in ruil voor een negatieve rente. (Belga/BO)