Het is de derde keer dat ons land leent met een looptijd van honderd jaar. Vorig jaar in september en november was dat ook al het geval, voor respectievelijk 50 en 25 miljoen euro. Dat gebeurde toen tegen 2,5 procent. Nu wordt 100 miljoen euro geleend tegen een uitzonderlijk lage rente van 2,3 procent.

De lening - in de vorm van een 'note', of een soort obligatie - is door beleggers aangebracht via een bank. Traditioneel zijn het institutionele beleggers, met name verzekeraars en pensioenfondsen, die op erg lange termijn lenen.

"Onze motivatie om daar op in te gaan is natuurlijk de lage rente", legt Jean Deboutte, directeur van het agentschap, uit. "Maar het is natuurlijk symbolisch mooi meegenomen dat ons land in die mate wordt vertrouwd" om op honderd jaar te ontlenen. (Belga/BO)

Het is de derde keer dat ons land leent met een looptijd van honderd jaar. Vorig jaar in september en november was dat ook al het geval, voor respectievelijk 50 en 25 miljoen euro. Dat gebeurde toen tegen 2,5 procent. Nu wordt 100 miljoen euro geleend tegen een uitzonderlijk lage rente van 2,3 procent. De lening - in de vorm van een 'note', of een soort obligatie - is door beleggers aangebracht via een bank. Traditioneel zijn het institutionele beleggers, met name verzekeraars en pensioenfondsen, die op erg lange termijn lenen. "Onze motivatie om daar op in te gaan is natuurlijk de lage rente", legt Jean Deboutte, directeur van het agentschap, uit. "Maar het is natuurlijk symbolisch mooi meegenomen dat ons land in die mate wordt vertrouwd" om op honderd jaar te ontlenen. (Belga/BO)