Volgens de Index Flexibele Arbeid gooien de Belgische arbeidskosten roet in het eten om van ons land een aantrekkelijke arbeidsmarkt te maken.

België bengelt achteraan de ranglijst wat de kosten op arbeid betreft. Alle factoren in acht genomen staat ons land op de 57e plaats (van de 75) van de wereldranglijst flexibele arbeid.

Een andere factor die België parten speelt is de beschikbaarheid van flexibele medewerkers. Ook daar presteren we ondermaats en moeten we tevreden zijn met de 50e plaats. Dat zou een gevolg zijn van de toenemende vergrijzing, volgens ManPowerGroup.

Ons land scoort dan wel goed op het vlak van wettelijke kader (12e plaats) en de arbeidsproductiviteit (25e plaats).

Aan het hoofd van de ranglijst staan Hong Kong, de VS, China, Nieuw-Zeeland en Singapore.

Opvallend is dat onze buurlanden Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk bijzonder slecht scoren. Bolivië en Venezuela zijn de enige twee landen die minder flexibel zijn dan dan onze zuiderburen.

De index vergelijkt het klimaat om flexibele medewerkers aan te werven in 75 arbeidsmarkten wereldwijd aan de hand van verschillende criteria: de beschikbaarheid van arbeid, de kost van flexarbeid, het wettelijke kader en de productiviteit. (NS)

Volgens de Index Flexibele Arbeid gooien de Belgische arbeidskosten roet in het eten om van ons land een aantrekkelijke arbeidsmarkt te maken. België bengelt achteraan de ranglijst wat de kosten op arbeid betreft. Alle factoren in acht genomen staat ons land op de 57e plaats (van de 75) van de wereldranglijst flexibele arbeid. Een andere factor die België parten speelt is de beschikbaarheid van flexibele medewerkers. Ook daar presteren we ondermaats en moeten we tevreden zijn met de 50e plaats. Dat zou een gevolg zijn van de toenemende vergrijzing, volgens ManPowerGroup. Ons land scoort dan wel goed op het vlak van wettelijke kader (12e plaats) en de arbeidsproductiviteit (25e plaats). Aan het hoofd van de ranglijst staan Hong Kong, de VS, China, Nieuw-Zeeland en Singapore. Opvallend is dat onze buurlanden Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk bijzonder slecht scoren. Bolivië en Venezuela zijn de enige twee landen die minder flexibel zijn dan dan onze zuiderburen. De index vergelijkt het klimaat om flexibele medewerkers aan te werven in 75 arbeidsmarkten wereldwijd aan de hand van verschillende criteria: de beschikbaarheid van arbeid, de kost van flexarbeid, het wettelijke kader en de productiviteit. (NS)