De Belgische schatkist gaf maandag obligaties uit met een looptijd van 5 tot 14 jaar. Op staatsobligaties die in 2022 vervallen, werd een rente betaald van gemiddeld 2,624 procent. Dat is de laagste rente in dertien jaar (sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt). Bij een vorige gelijkaardige veiling eind juni moest ons land nog een rente van 3,217 procent worden verzekerd.

Ook op het staatspapier met een looptijd van vijf en veertien jaar werd een lagere rente betaald. Dat gebeurde tegen respectievelijk 1,339 procent en 3,056 procent.

Ter vergelijking: maandag slaagde ook Italië erin vlot 5,48 miljard euro op te halen via obligaties met een termijn van drie, vijf en tien jaar. Op tienjarig Italiaans staatspapier moest een iets lagere rente worden betaald van 5,96 procent tegenover 6,19 procent bij een vorige gelijkaardige veiling. (Belga/BO)

De Belgische schatkist gaf maandag obligaties uit met een looptijd van 5 tot 14 jaar. Op staatsobligaties die in 2022 vervallen, werd een rente betaald van gemiddeld 2,624 procent. Dat is de laagste rente in dertien jaar (sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt). Bij een vorige gelijkaardige veiling eind juni moest ons land nog een rente van 3,217 procent worden verzekerd. Ook op het staatspapier met een looptijd van vijf en veertien jaar werd een lagere rente betaald. Dat gebeurde tegen respectievelijk 1,339 procent en 3,056 procent. Ter vergelijking: maandag slaagde ook Italië erin vlot 5,48 miljard euro op te halen via obligaties met een termijn van drie, vijf en tien jaar. Op tienjarig Italiaans staatspapier moest een iets lagere rente worden betaald van 5,96 procent tegenover 6,19 procent bij een vorige gelijkaardige veiling. (Belga/BO)