Volgens het Agentschap van de Schuld is ons land erin geslaagd 2,44 miljard euro aan staatsobligaties voor een termijn van drie en zes maanden op te halen.

Dat gebeurde tegen een zeer lage rente: staatspapier voor een termijn van drie maanden ging de deur uit tegen een rente van 0,264 procent. Voor obligaties van zes maanden werd een rente van 0,364 procent betaald. "Extreem laag, en goed nieuws voor het budget," aldus Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld.

Het gaat om de laagste rentes in 18 maanden, berekende het Agentschap. In 2011 schommelde de rente rond 1 procent, in december werd nog 0,78 procent rente betaald op obligaties voor drie maanden. In november moest zelfs nog 2,438 procent betaald worden op zes maanden.

Dinsdag werd in totaal 1,28 miljard euro geplaatst op drie maanden en 1,155 miljard euro op zes maanden. Volgens Deboutte is het succes van de veiling te danken aan het goedkope geld dat de banken kunnen lenen bij de ECB (Europese Centrale bank). Daardoor vindt een deel van het geleende bedrag zijn weg naar overheden die als betrouwbaar worden beschouwd, luidt het. (Belga/BO)

Volgens het Agentschap van de Schuld is ons land erin geslaagd 2,44 miljard euro aan staatsobligaties voor een termijn van drie en zes maanden op te halen.Dat gebeurde tegen een zeer lage rente: staatspapier voor een termijn van drie maanden ging de deur uit tegen een rente van 0,264 procent. Voor obligaties van zes maanden werd een rente van 0,364 procent betaald. "Extreem laag, en goed nieuws voor het budget," aldus Jean Deboutte van het Agentschap van de Schuld. Het gaat om de laagste rentes in 18 maanden, berekende het Agentschap. In 2011 schommelde de rente rond 1 procent, in december werd nog 0,78 procent rente betaald op obligaties voor drie maanden. In november moest zelfs nog 2,438 procent betaald worden op zes maanden. Dinsdag werd in totaal 1,28 miljard euro geplaatst op drie maanden en 1,155 miljard euro op zes maanden. Volgens Deboutte is het succes van de veiling te danken aan het goedkope geld dat de banken kunnen lenen bij de ECB (Europese Centrale bank). Daardoor vindt een deel van het geleende bedrag zijn weg naar overheden die als betrouwbaar worden beschouwd, luidt het. (Belga/BO)