De Belgische schatkist is er via een obligatieronde in geslaagd 3,785 miljard euro op te halen tegen een rente die nooit eerder zo laag lag.

De obligaties, de zogenaamde lineaire OLO's, met een looptijd van tien jaar werden geveild tegen een rente van 1,971 procent. Op 25 maart van dit jaar bedroeg de rente bij een gelijkaardige veiling nog 2,213 procent.

De obligaties met een looptijd van vijf, acht en vijftien jaar werden geveild tegen een rente van respectievelijk 0,821 procent, 1,541 procent en 2,415 procent.

De obligatieronde mag een succes genoemd worden, aangezien Het Agentschap van de Schuld rekening hield met een opbrengst van 2,8 tot 3,8 miljard euro. Het Agentschap merkt een sterke vraag naar schuldpapier van eurolanden die tot de kern van de eurozone behoren.

Dat de rendementen laag zijn, is voor de begrotingen van die eurolanden goed nieuws. Tegelijk verwachten veel economen dat de Europese Centrale Bank (ECB) deze week de rente zal verlagen tot een historisch dieptepunt. "We weten dus ook dat de lage rentekoersen mee een gevolg zijn van minder goed nieuws, namelijk dat de economische groei in de eurozone nog steeds stokt", luidt het bij Het Agentschap van de Schuld. (Belga/BO)

De Belgische schatkist is er via een obligatieronde in geslaagd 3,785 miljard euro op te halen tegen een rente die nooit eerder zo laag lag.De obligaties, de zogenaamde lineaire OLO's, met een looptijd van tien jaar werden geveild tegen een rente van 1,971 procent. Op 25 maart van dit jaar bedroeg de rente bij een gelijkaardige veiling nog 2,213 procent. De obligaties met een looptijd van vijf, acht en vijftien jaar werden geveild tegen een rente van respectievelijk 0,821 procent, 1,541 procent en 2,415 procent.De obligatieronde mag een succes genoemd worden, aangezien Het Agentschap van de Schuld rekening hield met een opbrengst van 2,8 tot 3,8 miljard euro. Het Agentschap merkt een sterke vraag naar schuldpapier van eurolanden die tot de kern van de eurozone behoren. Dat de rendementen laag zijn, is voor de begrotingen van die eurolanden goed nieuws. Tegelijk verwachten veel economen dat de Europese Centrale Bank (ECB) deze week de rente zal verlagen tot een historisch dieptepunt. "We weten dus ook dat de lage rentekoersen mee een gevolg zijn van minder goed nieuws, namelijk dat de economische groei in de eurozone nog steeds stokt", luidt het bij Het Agentschap van de Schuld. (Belga/BO)