Na een lichte terugval in februari is de Belg dus weer meer gaan sparen. In vergelijking met februari kwam er ruim 1,1 miljard euro - tot 251,891 miljard euro - bij op de spaarboekjes in ons land.

Voor het volledige eerste kwartaal gaat het om een toename met net geen 2 miljard euro. In het eerste kwartaal van vorig jaar was er nog een toename met 6,4 miljard euro. Dat betekent dat er toch minder geld naar de spaarrekeningen stroomt, wat te verklaren valt door de aanhoudend lage(re) rente die banken bieden op het spaargeld.

Zowel BNP Paribas Fortis, ING als Argenta zetten in maart opnieuw de schaar in de rente, waardoor de spaarder vaststelt dat het geld op het klassieke spaarboekje - ondanks de lage inflatie - in feite in waarde vermindert. Op die manier worden meer risicovolle beleggingen aantrekkelijker. (Belga/BO)

Na een lichte terugval in februari is de Belg dus weer meer gaan sparen. In vergelijking met februari kwam er ruim 1,1 miljard euro - tot 251,891 miljard euro - bij op de spaarboekjes in ons land.Voor het volledige eerste kwartaal gaat het om een toename met net geen 2 miljard euro. In het eerste kwartaal van vorig jaar was er nog een toename met 6,4 miljard euro. Dat betekent dat er toch minder geld naar de spaarrekeningen stroomt, wat te verklaren valt door de aanhoudend lage(re) rente die banken bieden op het spaargeld.Zowel BNP Paribas Fortis, ING als Argenta zetten in maart opnieuw de schaar in de rente, waardoor de spaarder vaststelt dat het geld op het klassieke spaarboekje - ondanks de lage inflatie - in feite in waarde vermindert. Op die manier worden meer risicovolle beleggingen aantrekkelijker. (Belga/BO)