"De gemiddelde residentiële klant zal na 1 januari zijn vaste factuur met 0,38 euro per maand zien stijgen", meldt Belgacom donderdag in een persbericht.

Dat betekent dat vanaf 1 januari 2011 de vaste en mobiele tarieven, die in augustus nog werden aangepast, met 0,52 procent stijgen. Voor een maandabonnement (classic line) zal dan 19 euro (in plaats van 18,9 euro) worden betaald. De kosten voor een verbinding en de prijzen per minuut worden enkele honderdsten van een eurocent duurder.

Vast internet wordt vanaf 1 januari 1,3 procent duurder. Internet Comfort zal dan 32,92 euro per maand kosten (in plaats van 32,50 euro). Ook packs van Internet Comfort en Belgacom TV worden duurder. Een aantal oude mobiele tariefplannen wordt vanaf 15 januari met 2,5 procent duurder.

Maar niet alle tarieven gaan de hoogte in bij de telecomoperator. Zo verandert er niets voor Belgacom TV en de recente mobiele tariefplannen, luidt het. Oproepen van vaste naar mobiele nummers worden zelfs goedkoper. Wie tijdens de piekuren op die manier met de Classic-formule telefoneert betaalt dan tot 15 procent minder.

"De gemiddelde residentiële klant zal na 1 januari zijn vaste factuur met 0,38 euro per maand zien stijgen", meldt Belgacom donderdag in een persbericht. Dat betekent dat vanaf 1 januari 2011 de vaste en mobiele tarieven, die in augustus nog werden aangepast, met 0,52 procent stijgen. Voor een maandabonnement (classic line) zal dan 19 euro (in plaats van 18,9 euro) worden betaald. De kosten voor een verbinding en de prijzen per minuut worden enkele honderdsten van een eurocent duurder. Vast internet wordt vanaf 1 januari 1,3 procent duurder. Internet Comfort zal dan 32,92 euro per maand kosten (in plaats van 32,50 euro). Ook packs van Internet Comfort en Belgacom TV worden duurder. Een aantal oude mobiele tariefplannen wordt vanaf 15 januari met 2,5 procent duurder. Maar niet alle tarieven gaan de hoogte in bij de telecomoperator. Zo verandert er niets voor Belgacom TV en de recente mobiele tariefplannen, luidt het. Oproepen van vaste naar mobiele nummers worden zelfs goedkoper. Wie tijdens de piekuren op die manier met de Classic-formule telefoneert betaalt dan tot 15 procent minder.