Dat schrijft De Morgen vrijdag. Begin 2009 stond er slechts 150 miljard euro op de boekjes geparkeerd.

De Belg heeft gemiddeld 18.516 euro op zijn spaarboekje staan. Gegevens over de verdeling van de spaarcenten over de bevolking zijn er niet.

De spaarinlagen stegen met ruim 34 miljard euro in een jaar tijd. De recente stijging van de spaarinlagen is opvallend omdat de rente op een spaarboekje historisch laag staat. De gemiddelde basisrente op een spaarboekje is gezakt naar 1,15 procent. Zelfs de hoogrentende spaarboekjes bij enkele nichebanken komen niet uit boven 2 procent basisrente.

Met een collectieve spaarpot van bijna 200 miljard euro zijn de Belgen theoretisch in staat om in één klap 60 procent van de staatsschuld af te lossen.

Dat schrijft De Morgen vrijdag. Begin 2009 stond er slechts 150 miljard euro op de boekjes geparkeerd. De Belg heeft gemiddeld 18.516 euro op zijn spaarboekje staan. Gegevens over de verdeling van de spaarcenten over de bevolking zijn er niet. De spaarinlagen stegen met ruim 34 miljard euro in een jaar tijd. De recente stijging van de spaarinlagen is opvallend omdat de rente op een spaarboekje historisch laag staat. De gemiddelde basisrente op een spaarboekje is gezakt naar 1,15 procent. Zelfs de hoogrentende spaarboekjes bij enkele nichebanken komen niet uit boven 2 procent basisrente. Met een collectieve spaarpot van bijna 200 miljard euro zijn de Belgen theoretisch in staat om in één klap 60 procent van de staatsschuld af te lossen.