De waarde van alle beleggingen min de schulden stijgt in het eerste kwartaal 2010 met 14,5 miljard euro tot een recordhoogte van 728,3 miljard euro. Het spaargeld en de beleggingen groeiden met 18 miljard dankzij het aanhoudende hoge sparen en de stijgende beurskoersen.

De gezinnen spaarden 10 miljard euro en boekten voorts een financiële meevaller van 8 miljard euro. Hun aandelen, beleggingsfondsen en deposito's in vreemde munt werden meer waard omdat de beurzen stegen en de euro daalde.

De schulden van de gezinnen groeiden met 3,4 miljard euro. Vooral de hypothecaire kredieten namen toe. De gemiddelde Belg heeft een netto financieel vermogen van 67.200 euro. Het doorsneegezin bezit 156.000 euro. Wel is het mogelijk dat het gezinsvermogen sinds einde maart wat is teruggevallen. De beurskoersen daalden de jongste maanden immers flink en het is niet zeker dat die minwaarden werden gecompenseerd door vers spaargeld en hogere vastgoedprijzen.

De waarde van alle beleggingen min de schulden stijgt in het eerste kwartaal 2010 met 14,5 miljard euro tot een recordhoogte van 728,3 miljard euro. Het spaargeld en de beleggingen groeiden met 18 miljard dankzij het aanhoudende hoge sparen en de stijgende beurskoersen. De gezinnen spaarden 10 miljard euro en boekten voorts een financiële meevaller van 8 miljard euro. Hun aandelen, beleggingsfondsen en deposito's in vreemde munt werden meer waard omdat de beurzen stegen en de euro daalde. De schulden van de gezinnen groeiden met 3,4 miljard euro. Vooral de hypothecaire kredieten namen toe. De gemiddelde Belg heeft een netto financieel vermogen van 67.200 euro. Het doorsneegezin bezit 156.000 euro. Wel is het mogelijk dat het gezinsvermogen sinds einde maart wat is teruggevallen. De beurskoersen daalden de jongste maanden immers flink en het is niet zeker dat die minwaarden werden gecompenseerd door vers spaargeld en hogere vastgoedprijzen.