Uit de cijfers van Zoomit blijkt dat 79 procent van alle betalingen tijdens de werkweek wordt afgehandeld. Dat stemt overeen met 109.877 betalingen per werkweek.

In het weekend wordt - ondanks de vele vrije tijd voor de gemiddelde werkende Belg - amper 21 procent van de betalingen uitgevoerd.

"Het lijkt erop dat we allemaal wachten tot we op het werk aankomen om onze betalingen uit te voeren", aldus Christian Luyten, woordvoerder van Zoomit. "We stellen een piek vast van de betalingen om 9 uur 's ochtends. Op dat moment worden er gemiddeld 13.048 betalingen uitgevoerd, oftewel 217 per minuut. Ook de uren daarna blijken erg populair. Om 10 uur worden er nog zo'n 11.072 betalingen uitgevoerd, om 11 uur daalt het aantal tot 9.803."

De Belg verkiest dus bij voorkeur de voormiddag om de openstaande facturen te betalen. Omgerekend wordt 30 procent van alle facturen betaald tussen 9 uur 's ochtends en 12 uur 's middags.

De populairste betalingsdag van de week blijkt woensdag met 17 procent van alle betalingen. Daarna volgen maandag (16,5 procent), dinsdag (16 procent), donderdag (15 procent) en vrijdag (14,5 procent).

Ondanks de piek tijdens de werkuren verwacht Zoomit dat in de toekomst het aantal betalingen tijdens de pendeluren zal toenemen. "Die evolutie is te verklaren door de toenemende populariteit van mobile banking applicaties. Die applicaties maken het voor de consument mogelijk facturen te raadplegen en te betalen op de trein of in de file. De reistijd wordt zo nuttig ingevuld," aldus Luyten. (BO)

Uit de cijfers van Zoomit blijkt dat 79 procent van alle betalingen tijdens de werkweek wordt afgehandeld. Dat stemt overeen met 109.877 betalingen per werkweek.In het weekend wordt - ondanks de vele vrije tijd voor de gemiddelde werkende Belg - amper 21 procent van de betalingen uitgevoerd. "Het lijkt erop dat we allemaal wachten tot we op het werk aankomen om onze betalingen uit te voeren", aldus Christian Luyten, woordvoerder van Zoomit. "We stellen een piek vast van de betalingen om 9 uur 's ochtends. Op dat moment worden er gemiddeld 13.048 betalingen uitgevoerd, oftewel 217 per minuut. Ook de uren daarna blijken erg populair. Om 10 uur worden er nog zo'n 11.072 betalingen uitgevoerd, om 11 uur daalt het aantal tot 9.803." De Belg verkiest dus bij voorkeur de voormiddag om de openstaande facturen te betalen. Omgerekend wordt 30 procent van alle facturen betaald tussen 9 uur 's ochtends en 12 uur 's middags. De populairste betalingsdag van de week blijkt woensdag met 17 procent van alle betalingen. Daarna volgen maandag (16,5 procent), dinsdag (16 procent), donderdag (15 procent) en vrijdag (14,5 procent). Ondanks de piek tijdens de werkuren verwacht Zoomit dat in de toekomst het aantal betalingen tijdens de pendeluren zal toenemen. "Die evolutie is te verklaren door de toenemende populariteit van mobile banking applicaties. Die applicaties maken het voor de consument mogelijk facturen te raadplegen en te betalen op de trein of in de file. De reistijd wordt zo nuttig ingevuld," aldus Luyten. (BO)