Belfius verlaagt spaarrente

© belga

Belfius Bank verlaagt net als marktleider BNP Paribas Fortis en KBC de rente op de spaarrekeningen.

Belfius knipt op 25 november in de de rente op haar spaarrekeningen. De basisrente op de spaarrekening blijft op 0,50 procent, maar de getrouwheidspremie krimpt van 0,20 procent naar 0,10 procent.

De basisrente op de getrouwheidsspaarrekening daalt van 0,30 procent naar 0,25 procent, en de getrouwheidspremie van 1 procent naar 0,90 procent.

De basisrente op de Belfius spaarrekening + blijft op 0,20 procent, de getrouwheidspremie zakt van 1,45 procent naar 1,35 procent. De basisrente op de Belfius internet spaarrekening blijft op 0,60 procent, de getrouwheidspremie daalt van 0,20 procent naar 0,10 procent.

De basisrente op de Belfius internet getrouwheidsspaarrekening daalt van 0,30 procent naar 0,25 procent, de getrouwheidspremie van 1,20 procent naar 1,15 procent.

Belfius verwijst – net als BNP Paribas Fortis en KBC – in de eerste plaats naar de renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) en naar de lagere rentevoeten op de financiële markten. “Deze evolutie heeft wel een gunstig effect op de rentevoeten voor woonkredieten”, luidt het. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content