Marktleider Belfius verhoogt op 1 juli de rente op enkele van haar kasbons en termijnrekeningen, blijkt uit een bericht op de website van de bank.

Belfius verhoogt de rente op kasbons met een looptijd van vijf jaar met 20 basispunten tot 1,8 procent. De rente op tienjarige kasbons stijgt met 80 basispunten tot 2,65 procent. Voor beide kasbons is het de eerste stijging sinds maart 2012, meldt de website van Spaargids.

De hogere rente volgt op de algemene stijging van de Belgische langetermijnrente. Die oplopende rente maakt lenen duurder, terwijl sparen interessanter of aantrekkelijker zou moeten worden. Van de brutorente op de kasbons wordt wel nog 25 procent roerende voorheffing afgeroomd.

Beleggen in kasbons was lange tijd minder interessant door de lage rente en hoge inflatie, maar met de rentestijging worden ze weer aantrekkelijker.

Aangezien Belfius algemeen wordt beschouwd als marktleider in kasbons, zullen wellicht nog andere Belgische banken volgen en de rente op de kasbons verhogen. (Belga/BO)

Marktleider Belfius verhoogt op 1 juli de rente op enkele van haar kasbons en termijnrekeningen, blijkt uit een bericht op de website van de bank.Belfius verhoogt de rente op kasbons met een looptijd van vijf jaar met 20 basispunten tot 1,8 procent. De rente op tienjarige kasbons stijgt met 80 basispunten tot 2,65 procent. Voor beide kasbons is het de eerste stijging sinds maart 2012, meldt de website van Spaargids. De hogere rente volgt op de algemene stijging van de Belgische langetermijnrente. Die oplopende rente maakt lenen duurder, terwijl sparen interessanter of aantrekkelijker zou moeten worden. Van de brutorente op de kasbons wordt wel nog 25 procent roerende voorheffing afgeroomd. Beleggen in kasbons was lange tijd minder interessant door de lage rente en hoge inflatie, maar met de rentestijging worden ze weer aantrekkelijker. Aangezien Belfius algemeen wordt beschouwd als marktleider in kasbons, zullen wellicht nog andere Belgische banken volgen en de rente op de kasbons verhogen. (Belga/BO)