Belfius heeft de rente verlaagd op kasbons, termijnrekeningen en de volkslening. De bank verlaagt de rente op die vastrentende producten omwille van de "verder gedaalde langetermijnrente op de financiële markten", zo meldt Belfius.

De nieuwe rentevoeten zijn vanaf vandaag/woensdag van kracht. Bij kasbons en termijnrekeningen met looptijd van een jaar daalt de rente bijvoorbeeld van 0,25 naar 0,15 procent.

Bij de vijfjarige kasbons en termijnrekeningen en ook de volkslening met looptijd van 5 jaar is er een daling van 0,85 naar 0,65 procent. Op tien jaar is er voor deze producten een daling van 1,6 naar 1,5 procent.

Belfius geldt als marktleider voor kasbons. De rente op de vastrentende producten ging al meermaals omlaag nu het belangrijkste rentetarief van de Europese Centrale Bank (ECB) op een historisch dieptepunt staat. (Belga/NS)

Belfius heeft de rente verlaagd op kasbons, termijnrekeningen en de volkslening. De bank verlaagt de rente op die vastrentende producten omwille van de "verder gedaalde langetermijnrente op de financiële markten", zo meldt Belfius.De nieuwe rentevoeten zijn vanaf vandaag/woensdag van kracht. Bij kasbons en termijnrekeningen met looptijd van een jaar daalt de rente bijvoorbeeld van 0,25 naar 0,15 procent.Bij de vijfjarige kasbons en termijnrekeningen en ook de volkslening met looptijd van 5 jaar is er een daling van 0,85 naar 0,65 procent. Op tien jaar is er voor deze producten een daling van 1,6 naar 1,5 procent.Belfius geldt als marktleider voor kasbons. De rente op de vastrentende producten ging al meermaals omlaag nu het belangrijkste rentetarief van de Europese Centrale Bank (ECB) op een historisch dieptepunt staat. (Belga/NS)