Talrijke leidende portefeuilles lieten immers een terugval optekenen ondanks de mogelijkheid om ieder weekdag 250 EUR virtueel geld te verdienen met de beantwoording van de quizvraag. De onzekerheid blijft overigens groot voor wat er de komende weken zal gebeuren. Voorts is er een beursgezegde: "Sell in May and go away" (Verkoop in mei en blijf afzijdig).

Het blijft wel bijzonder spannend in de Beleggerscompetitie. Het is blijkbaar niet meer zo eenvoudig om de sprong naar de toptwintig te maken, maar sommige portefeuilles slagen daar toch in en het zou ons niet verwonderen dat de Competitie wordt gewonnen door een speler die een geweldige comeback maakt in de komende weken. Wie risico's neemt en mikt op turbo's met een grote hefboom, kan daarin slagen uiteraard op voorwaarde dat hij het geluk aan zijn zijde heeft, want turbo's zijn tweesnijdende zwaarden. Hoe groter het risico, hoe groter het winstpotentieel, maar de keerzijde van de medaille is uiteraard hoe groter de kansen op verlies.

Winfield3465: winnaar zesde weekklassement

Omdat de beursweek slechts vier dagen telde, ligt het voor de hand dat de weekwinnaar, winfield3465, geen monsterscore behaalde. Toch is het niet iedereen gegeven om de waarde van zijn portefeuille met 7,45% op vier dagen tijd op te krikken. Hij dank zijn overwinning aan enkele succesvolle trades, zoals de turbo long AEX 430 waarvan hij de winst tijdig verzilverde. Daarnaast deed hij aan daytraden met een aantal aandelen waarvan ArcelorMittel en Agfa-Gevaert in het oog springen.

Nieuwe leider

Het algemene klassement werd vrijdag 1 april aangevoerd door de relatieve nieuwkomer Port Blue Eyes. Deze speler is bijna geheel belegd met een portefeuille die bestaat uit o.a. Ageas, Bekaert, D'Ieteren, Engie, Exmar, Fugro, KBC Groep, Proximus, Royal Dutch Shell A, SBM Offshore en Vallourec. Daarnaast heeft hij een tracker op Eurostoxx600 olie en gas in portefeuille. Hij ontpopt zich als een volleerd trader die niet te beroerd is om af en toe posities met verlies te verkopen. De tweede plek wordt bekleed door SUN TSU, een naam die leest als een Chinees restaurant. Ook deze deelnemer zoekt zijn heil in trading, niet alleen met turbo's, maar ook met aandelen. De trotse leider van enkele weken geleden, Minimi, is gezakt naar een derde plaats, maar dat betekent zeker niet dat hij geen rol van betekenis meer zal spelen in de komende weken.

Goed om weten

Het goud blinkt weer en voor technische analisten is het duidelijk dat een trendommekeer werd verwezenlijkt. Wie het reilen en zeilen van het blinkende metaal al langer volgt, weet dat er een verband bestaat tussen de Amerikaanse dollar (USD) en het goud. Dit mechanisme werkt als volgt: stijgt de "greenback" ten opzichte van de euro, dan daalt de goudprijs. Ook het omgekeerde klopt: daalt de dollar, dan stijgt de goudprijs. Eenzelfde mechanisme zien we bij de meeste andere grondstoffen, zoals ruwe olie.

Zesde weekklassement tot 1 april 2016*

  1. winfield365 +7,45%
  2. herojam slava +7,00%
  3. jeffer +6,15%
  4. Lom Knarf +5,40%
  5. HG Invest +5,34%

Algemene stand tot 1 april 2016*

  1. Port Blue Eyes +34,05%
  2. SUN TSU +32,72%
  3. Minimi +31,45%
  4. medimorb +28,54%
  5. GREGVLAECKE +28,11%

* Onder voorbehoud van goedkeuring door de gerechtsdeurwaarder.

Talrijke leidende portefeuilles lieten immers een terugval optekenen ondanks de mogelijkheid om ieder weekdag 250 EUR virtueel geld te verdienen met de beantwoording van de quizvraag. De onzekerheid blijft overigens groot voor wat er de komende weken zal gebeuren. Voorts is er een beursgezegde: "Sell in May and go away" (Verkoop in mei en blijf afzijdig).Het blijft wel bijzonder spannend in de Beleggerscompetitie. Het is blijkbaar niet meer zo eenvoudig om de sprong naar de toptwintig te maken, maar sommige portefeuilles slagen daar toch in en het zou ons niet verwonderen dat de Competitie wordt gewonnen door een speler die een geweldige comeback maakt in de komende weken. Wie risico's neemt en mikt op turbo's met een grote hefboom, kan daarin slagen uiteraard op voorwaarde dat hij het geluk aan zijn zijde heeft, want turbo's zijn tweesnijdende zwaarden. Hoe groter het risico, hoe groter het winstpotentieel, maar de keerzijde van de medaille is uiteraard hoe groter de kansen op verlies.Omdat de beursweek slechts vier dagen telde, ligt het voor de hand dat de weekwinnaar, winfield3465, geen monsterscore behaalde. Toch is het niet iedereen gegeven om de waarde van zijn portefeuille met 7,45% op vier dagen tijd op te krikken. Hij dank zijn overwinning aan enkele succesvolle trades, zoals de turbo long AEX 430 waarvan hij de winst tijdig verzilverde. Daarnaast deed hij aan daytraden met een aantal aandelen waarvan ArcelorMittel en Agfa-Gevaert in het oog springen.Het algemene klassement werd vrijdag 1 april aangevoerd door de relatieve nieuwkomer Port Blue Eyes. Deze speler is bijna geheel belegd met een portefeuille die bestaat uit o.a. Ageas, Bekaert, D'Ieteren, Engie, Exmar, Fugro, KBC Groep, Proximus, Royal Dutch Shell A, SBM Offshore en Vallourec. Daarnaast heeft hij een tracker op Eurostoxx600 olie en gas in portefeuille. Hij ontpopt zich als een volleerd trader die niet te beroerd is om af en toe posities met verlies te verkopen. De tweede plek wordt bekleed door SUN TSU, een naam die leest als een Chinees restaurant. Ook deze deelnemer zoekt zijn heil in trading, niet alleen met turbo's, maar ook met aandelen. De trotse leider van enkele weken geleden, Minimi, is gezakt naar een derde plaats, maar dat betekent zeker niet dat hij geen rol van betekenis meer zal spelen in de komende weken. Het goud blinkt weer en voor technische analisten is het duidelijk dat een trendommekeer werd verwezenlijkt. Wie het reilen en zeilen van het blinkende metaal al langer volgt, weet dat er een verband bestaat tussen de Amerikaanse dollar (USD) en het goud. Dit mechanisme werkt als volgt: stijgt de "greenback" ten opzichte van de euro, dan daalt de goudprijs. Ook het omgekeerde klopt: daalt de dollar, dan stijgt de goudprijs. Eenzelfde mechanisme zien we bij de meeste andere grondstoffen, zoals ruwe olie.