De spelers die voor de zesde weekprijs streden hadden dat veel beter begrepen. Ze grepen inderdaad naar de hoger vermelde producten om in te spelen op een baisse en dat legde hen geen windeieren. Toch blijven de percentages, die aangedikt werden door de uitnodiging van vrienden, een flink stuk achter bij degene die vorige week werden gerealiseerd. De prijs voor de zesde week valt stelo1 die een vooruitgang van 7,24% boekte ten deel. De module om vrienden uit te nodigen werd gedesactiveerd, maar nieuwe spelers kunnen zich nog steeds inschrijven. Er blijven immers zes weekprijzen te winnen. Wie zijn beleggingscapaciteiten wil uittesten, kan zich inschrijven op de website www.beleggerscompetitie.be. Deelname is gratis, maar u kunt zich slechts eenmaal geldig inschrijven en de competitie is alleen bestemd voor personen die in België hun domicilie hebben.

Quo vadis?

In de afgelopen week belandden de beurzen in relatief zwaar weer. Heel onverwacht kwam dat niet, want nogal wat experts waarschuwen ervoor dat een correctie van 5 tot 10% voor de deur staat. De Duitse DAX-index slaagde erin om de schade beperkt te houden en ook de Belgische BEL20 liep nauwelijks averij op. Bij de Nederlandse AEX bedroeg het verlies op weekbasis iets meer dan 2%. De Amerikaanse aandelenmarkten leverden veel meer terrein in en talrijke biotechaandelen kregen rake klappen. Dat zorgde op Euronext Brussel voor fors lagere koersen voor o.a. Thrombogenics, Galapagos en Tigenix. Ook sommige technologieaandelen zaten in het hoekje waar de slagen vielen, net zoals staalgigant ArcelorMittal waarvan de koers werd teruggewezen door de fors lagere prijs voor ijzererts, want de groep produceert ook ijzererts. Tot de winnaars van de afgelopen week behoorden IBA en Exmar. De acties van Saoudi-Arabië in Yemen zorgden voor een stijging van de prijs van ruwe olie, maar dat duurde niet lang. Dichter bij huis lijkt de situatie in Griekenland alles behalve opgelost en het heeft er de schijn van dat op termijn de rente gaat stijgen, waarbij nogal wat deskundigen waarschuwen voor een crash op de obligatiemarkt.

Weinig actieve leiders

Papadil staat nog steeds aan de kop van het klassement, ook al toonde hij zich niet zeer actief. Met een turbo long op de DAX-index mikt hij nog steeds op een stijging van deze beurs. Hij kocht IBA op een goed moment, maar hij was niet zo gelukkig met zijn aankopen van Randstad en Thrombogenics. Pascal59 bekleedt op korte afstand de tweede plaats. Hij nam winst op zijn turbo long op de EUR/USD en schakelde over op een turbo short op de EUR/USD waarmee hij dus wil inspelen op een versteviging van de Amerikaanse dollar. Nummer drie is een relatieve nieuwkomer hotspots. Hij mikt eveneens op een versterking van de USD en hij heeft met Royal Imtech een geweldige winnaar in portefeuille waarop hij momenteel een winst van 44% boekt. Bij de studenten is de strijd zeker nog niet gestreden. Simonbeun beschikt momenteel over de beste papieren, maar Oliboli volgt op een neuslengte.

Winnaar weekprijs 6

Stelo1 +7,24%

Voorlopige stand 27 maart 2015

Algemeen:

  1. Papadil +25,35%
  2. Pascal59 +24,30%
  3. hotspots +23,30%
  4. benjamincastan +23,15 %
  5. pieterverlooy +22,64%

Studenten;

  1. simonbeun +22,09%
  2. Oliboli +22,05%
  3. wote +20,12%
  4. brancoo0 +18,99%
  5. aurélien.d +18,76%
De spelers die voor de zesde weekprijs streden hadden dat veel beter begrepen. Ze grepen inderdaad naar de hoger vermelde producten om in te spelen op een baisse en dat legde hen geen windeieren. Toch blijven de percentages, die aangedikt werden door de uitnodiging van vrienden, een flink stuk achter bij degene die vorige week werden gerealiseerd. De prijs voor de zesde week valt stelo1 die een vooruitgang van 7,24% boekte ten deel. De module om vrienden uit te nodigen werd gedesactiveerd, maar nieuwe spelers kunnen zich nog steeds inschrijven. Er blijven immers zes weekprijzen te winnen. Wie zijn beleggingscapaciteiten wil uittesten, kan zich inschrijven op de website www.beleggerscompetitie.be. Deelname is gratis, maar u kunt zich slechts eenmaal geldig inschrijven en de competitie is alleen bestemd voor personen die in België hun domicilie hebben.In de afgelopen week belandden de beurzen in relatief zwaar weer. Heel onverwacht kwam dat niet, want nogal wat experts waarschuwen ervoor dat een correctie van 5 tot 10% voor de deur staat. De Duitse DAX-index slaagde erin om de schade beperkt te houden en ook de Belgische BEL20 liep nauwelijks averij op. Bij de Nederlandse AEX bedroeg het verlies op weekbasis iets meer dan 2%. De Amerikaanse aandelenmarkten leverden veel meer terrein in en talrijke biotechaandelen kregen rake klappen. Dat zorgde op Euronext Brussel voor fors lagere koersen voor o.a. Thrombogenics, Galapagos en Tigenix. Ook sommige technologieaandelen zaten in het hoekje waar de slagen vielen, net zoals staalgigant ArcelorMittal waarvan de koers werd teruggewezen door de fors lagere prijs voor ijzererts, want de groep produceert ook ijzererts. Tot de winnaars van de afgelopen week behoorden IBA en Exmar. De acties van Saoudi-Arabië in Yemen zorgden voor een stijging van de prijs van ruwe olie, maar dat duurde niet lang. Dichter bij huis lijkt de situatie in Griekenland alles behalve opgelost en het heeft er de schijn van dat op termijn de rente gaat stijgen, waarbij nogal wat deskundigen waarschuwen voor een crash op de obligatiemarkt.Papadil staat nog steeds aan de kop van het klassement, ook al toonde hij zich niet zeer actief. Met een turbo long op de DAX-index mikt hij nog steeds op een stijging van deze beurs. Hij kocht IBA op een goed moment, maar hij was niet zo gelukkig met zijn aankopen van Randstad en Thrombogenics. Pascal59 bekleedt op korte afstand de tweede plaats. Hij nam winst op zijn turbo long op de EUR/USD en schakelde over op een turbo short op de EUR/USD waarmee hij dus wil inspelen op een versteviging van de Amerikaanse dollar. Nummer drie is een relatieve nieuwkomer hotspots. Hij mikt eveneens op een versterking van de USD en hij heeft met Royal Imtech een geweldige winnaar in portefeuille waarop hij momenteel een winst van 44% boekt. Bij de studenten is de strijd zeker nog niet gestreden. Simonbeun beschikt momenteel over de beste papieren, maar Oliboli volgt op een neuslengte.Stelo1 +7,24%Algemeen: Studenten;